Av: Tindra Träben
Hansåkerskolan, 6:an
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- ...sticka, sa Jill.
Sykonen plockade fram kartan från gömstället. Skattkartan hade de fått från Lobster Bob när han hade berättat om Bamboo Jacks skatt. De klättrade tyst ner från den lilla träkojan och började sitt äventyr mot bergen.
Vägen till det högsta berget var lång och Jim och Jill var mycket trötta men försatte ändå. Några timmar senare hade de nått det högsta bergets topp.
- På kartan ser det ut som om skatten ligger någonstans därborta, sa Jill och pekade. Plötsligt hörde de tunga steg bakom sig, dem vände sig om men kunde inte se någonting. Månens sken lyste upp bergstoppen. Men syskonen kunde inte se en myra, så långt ögat når.
- Hörde du? pep Jim. Jag vill hem.
Jill fortsatte leta efter något tecken på var skatten var, medans Jim följde tätt efter. Jill kollade mellan träden, under stenar, på stora klippblock men ingenstans fanns något spår efter skatten. När Jill kröp in under en sten, och Jim vaktade utanför, hörde Jill ett hemskt skratt. Det lät så ondskefullt och så läskigt att nackhåren reste sig på Jill. Hon kröp snabbt ut igen och kollade efter Jim. Men han var spårlöst försvunnen. Jill började ropa hans namn men fick inget svar. Brännande tårar föll från Jills kinder. Hon satte sig ner och lutade sig mot stenen. Efter ett tag omgav tjock dimma Jill. Det blev mycket kallt och Jill började huttra. Utan förvarning hörde Jill en viskning:
- Gå ner för berget, vid ett stup kommer du att finna din bror. Dimman försvann. Jill gjorde som rösten sa och började långsamt gå nerför berget. Men sedan kom hon på att det kanske var Bamboo Jacks röst. Lobster Bob hade berättat att han inte var så snäll. Så han kanske lurade henne?
Jill sprang uppför det branta berget. Solens strålar kikade fram bakom det andra berget. Tant Elsa och den hon pratade med, skulle nog snart upptäcka att hon och hennes bror var borta. Jill sprang ännu fortare. När hon var tillbaka uppe på berget hörde hon snyftningar. Jill följde dem och hittade Jim. De kramades.
-Så här är ni...

Av: Tindra Träben
Hansåkerskolan, 6:an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka