Av: Mallan Brallan
Lövängsskolan , 5 Linden
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Rymma.
Syskonen hoppar ut ur kojan & springer in bakom en buske. Dom hör en röst som låter som Elsas men den tystnar. Dom tar chansen & springer ut på gatan rakt mot berget, men halvvägs ser dom en kvinna som sitter på gatan utanför sitt hus. Syskonen stannar & Jill frågar den gamla damen
-Hur är det med dig?
-Dom har vräkt mig från mitt hus, svarar kvinnan, jag har inte råd med hyran. 
Jill & Jim tittar på varandra, dom vet vad dom vill göra. Hämta skatten & hjälpa kvinnan. 
-Vad heter ni? Undrar kvinnan.
-Vi heter Jill & Jim Reefson, svarar Jill.
-Reefson…? Svarar den gamla damen, jag känner igen det. Aja hopp & lek nu ni ska inte behöva tänka på mina problem.
Barnen springer vidare upp fram till berget. Det är ett riktigt högt berg. Dom börjar klättra upp för berget men eftersom att dygnet bara har fyra timmar blir det mörkt snabbt. Båda barnen är trötta & somnar snabbt.

Nästa dag…

Syskonen fortsätter att klättra upp för berget. Några timmar senare är dom halvvägs upp för berget men plötsligt kommer en lila drake fram bakom klippväggen. Den tar kartan från dom & flyger & lägger den i sitt bo. Men Jim kommer snabbt på en lösning. Han kastar av sig ryggsäcken & säger till Jill
-Vänta här jag kommer snart! 
Han kastar sig ner i ett vattenfall & åker ner en bit & hoppar av vid en klippbit nära boet där draken lagt kartan. Han börjar gå emot boet helt oskadd. Han tar upp kartan i handen & tänkte precis gå där ifrån när han ser draken komma flygande mot honom. 
-Akta Jim, skriker Jill.
Men draken flyger rakt in i klippan och dör. Samtidigt vänder sig Jim om och ser en kista gömd bakom vattenfallet. 
-Kom ner hit Jill! Jag har hittat skatten! Ropar Jim.
Jill hasar ner för klippan och ser skatten. Syskonen tar skatten och beger sig ner för berget men plötsligt hör dom Lobster Bob och Elsa.
-Vart är som? Jag hörde ju dom! Säger Lobster Bob. Vi fortsätter upp för berget.
Syskonen skrattar och fortsätter ner.

Och det var den fantastiska berättelsen om ön The Reef!

Av: Mallan Brallan
Lövängsskolan , 5 Linden
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka