Av: Bakom Vattenfallet
British Junior, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...hitta skatten, ta kartan och följ efter mig. "knarr" "knarr" Och snälla Jim försök att gå lite tystare när det gäller trägolv.
- Förlåt, men det här är faktiskt inte lätt.
- Jag vill att du ska vara nära mig ok? Jag kommer att öppna dörren så nu måste vi vara tysta som möss. Viskade Jill.
- Ok.
Jill hörde att Jim var lite ängslig, och letade in hennes hand i hans.
- Det kommer att gå bra, tänk det som en... film. Du är huvudpersonen som kommer att rädda alla i slutet.
- Men i en film finns det alltid ett problem. Sa Jim med en rädd viskning. Jim hade rätt men om dom ville komma hem så behövde det här fungera. Dom klev ut ur kojan och ner i den varma sanden. Dom såg de två personerna sitta nere på stranden där sanden möter vattnet, det var Tant Elsa med Lobster Bob.
Jill som hade en ryggsäck på ryggen bad Jim att ta ut kartan och ficklampan, Jim lös på kartan medan Jill försökte tyda dom suddiga figurerna och texten.
- Kolla, den där röda pricken föreställer nog oss?
- Men Jill hur är det möjligt hur vet den att vi hittade kartan och vart vi är?
- Jag vet inte men om det är oss så... "flämt" titta på det där. Jill pekade på andra sidan av kartan på ett stort vattenfall uppe på en kulle,
- Jag tror det är där som skatten ligger, sa Jim. Vattenfallet var det mest troliga stället där skatten skulle kunna ligga.
- Jaha, då får vi börja gå, hoppas att vi kommer fram innan gryningen.  
Efter en lång vandring när solen var uppe hade syskonparet tagit sig till andra sidan av ön,
- Ska vi kolla kartan igen? frågade Jim.
Jill tog fram kartan och spärrade upp ögonen,
- Pricken har flyttat sig? Nu är den bredvid det där vattenfallet, men vi kan ju inte se nåt vattenfall?
- Jill, kom jag har hittat den! Jim hade sprungit bakom en stor kulle med stenar och hade hittat vattenfallet. Tror du att skatten är inne bakom vattenfallet som i alla filmer?
- Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Jill klättrade in bakom vattenfallet, Jim du kommer inte tro dina ögon, det är...

Av: Bakom Vattenfallet
British Junior, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka