Av: Pajasen
Ljungfälle, 5c
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Sticka!
-Vi får inte låta dem ta kartan!
  -Den skatten är vår sa Jill!Vi tog med  de få saker vi hade med oss och gick ut ur den trånga och gamla kojan. Vi gick närmre och närmre den gamla tanten Elsa.Det var Lobster bobs hon pratade med!Han hade på sig någon gammal slags kofta som stank ända till oss.Det såg ut som en gestalt bredvid dom som såg ut som en kapten.Han hade på sig en kapten hatt med en döskalle på.Helt plötsligt kollade Lobster bobs bakåt.
-Där är dom!,skrek Lobster bobs.
-Dem där förbannade ungarna!!!
-Spring efter dom Lobster bobs och kapten!,skriker tant Elsa
Vi måste springa iväg!,säger Jill.
-Vi springer till skogen, viskar Jim.
Vi sprang i den ändlösa och bäcksvarta skogen tills vi hade vant oss vid mörkret och  inte såg Lobster bobs och den gamla tanten Elsa.
-äntligen lite vila,flåsade Jim
- Jag fryser,huttrar Jim.
-Jag med svarar Jill.
-Var ska vi sova inatt? frågade Jill och såg ut som ett frågetecken.
-Jag vet inte vi får nog bygga en hydda av grenar och granris,huttrar Jim.
-Vänta jag tror jag har med mig en filt hojtar Jill.
-Okej men går vi och lägger oss.
-VÄNTA vem är det,pekar och skriker Jill.
-Det ser ut som kaptenen som vi såg vid kojan innan!sa Jim
-Nu försvann kaptenen!sa Jill
Godnatt
Nästa dag
När vi vaknade var vi i skogen som nu sken i solen.Vi fortsatte gå på en smal stig vi gick på natten innan.Tillslut så kom vi fram till en klippavsats.Vi gick fram till klippavsatsen och där nedanför var det långt ner till marken.När vi vände oss om stod Lobster bobs och den gamla tanten Elsa där.Dom sprang emot oss.
-Jim vi måste hoppa på tre.
-3,2,1 hoppa
-aaaaaaahhhhhhhh
Det blev helt svart för ögonen.När Jill vaknade upp var hon helt blöt och det var helt suddigt för ögonen men hon torkade ut det och såg att hon låg på marken i vad som såg ut att vara en mörk och smutsig grotta och där bredvid mig låg Jim som såg ut att sova men han vaknade ett tag senare.Vi tittade runt omkring oss.Sen så såg vi mitt framför ögonen på oss stod en pe

Av: Pajasen
Ljungfälle, 5c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka