Av: Victor
Nyvångskolan, 06b
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi sticka innan de andra hittar skatten,  säger Jill med en lite stressad röst.
-Men var är kartan då? Frågar Jim fundersamt.
Jill får syn på en sak.
-Vad är det där då? Frågar Jill till Jim.
Jim tar upp kikaren för att ta en lite närmre titt.
-Om jag inte ser fel så är det en karta som precis har ramlat ut ur den hesa tantens bakre byxficka.
-Är det sant? Frågar Jill med hopp i rösten.
Jim är nästan på väg förrän Jill drar tillbaka honom.
-Aj! Vad gör du? Frågade Jim?
- Du kan ju inte bara ticka iväg så fattar du väl? Då kommer dem att märka oss! Sa Jill samtidigt som hon spanar på de två som går iväg på stranden. Du måste tajma det, du kan inte bara rusa in och hoppas på det bästa. Allt handlar om tajming.

Några ögonblick senare så kan dem springa fram för att kolla vad den där kartan egentligen leder till. Dem springer fram på den tunga stranden med deras bara fötter. Jill tog upp kartan och blåste bort sanden, hon ser något som liknar ett rött kryss uppe på ett berg.
-Jag får kolla, ryter Jim till Jill och tar den sandiga kartan ur Jills änder. Det är ju det berget här bakom oss
-Det är det ju! Sa Jill.

En stund senare efter lite springandes i den nedsänkbara sanden så står dem vid det ojämna berget. Jill tar täten med Jim i ryggen, det tar inte lång tid innan dem märker ett problem. Det var nämligen en massa blodtörstiga växter på vägen som ett hinder för dem att komma upp. Snart skulle det bli morgon och dem kanske skulle bli upptäckta. Schluff, en stor fet blomma hoppar ut från Stig kanten och rycker tag i Jills arm.

-Aj! Hjälp! Skriker Jill.

Jim sliter tag i blommans rot och drar upp den så att blomman faller ihop och släpper taget från Jills sönderbitna arm. Jim och Jill fortsätter att springa upp för den ganska branta slänten. Plötsligt faller det ner en massa stora och runda stenar för backen, Jill hoppar upp i ett bananträd och drar upp Jim.
-Ouf det var nära ögat! 
-Ja!
Väl uppe på toppen får dem syn på lobster Bob!

Av: Victor
Nyvångskolan, 06b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka