Av: Mr. ECT REFE Official
Gamlestadsskolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Ut från kojan. Jim och Jill började viska ”ska vi inte vänta tills de går och lägger sig” säger Jim. Jill säger ”vi börjar packa försiktigt”. Jim och Jill började packa de hörde tant Elsa ”ska vi inte gå och lägga oss nu” säger tant Elsa. Jim och Jill tänker om de har allt de kollar och ser de har allt. 
När väl Jim och Jill var ute så kom Jill på ”har vi kartan” säger Jill då säger Jim ”det klart”. De gick  Jill tänker fortfarande på kartan då säger Jill ”kan vi kolla om vi har kartan” Jim säger ”visst” Jill kollar varenda lilla detalj. De hade inte kartan Jill sprang snabbt till kojan där ser hon kartan på bordet i kojan hon smyger sakta in hon tar kartan och springer snabbt till Jim. Jill hörde tant Elsa hon ville gå på toa men Jill tänker på ”hörde tant Elsa mig”. När hon väl kom till Jim så sa Jim ”jag såg någon  som kollade på dig när du skulle hämta kartan det såg ut som  Bob”. Jill tänkte ”Lobster Bob han kanske vill hjälpa oss”. Jim kollar noga ”där är Lobster Bob” säger Jim ”vi springer mot honom” säger Jill. När de väl var nära så börja de skrika ” Bob var är du” tillslut så hör de jag är här. De började gå försiktigt ”där” säger Jim.  Bob ser inte ut som en bankman han ser ut som en pirat. ”Hej” säger Jim och Jill ”hej” svarar Bob tillbaks. ”Var har ni varit” ”vi ehh ville gå mot The Reef” säger Jill ”ni kan hoppa på mitt skepp så åker vi till The Reef”. De hoppar på skeppet och ger sig iväg. Det har gått 5 dagar sedan de har rört mark Bob säger ”vi är framme om en timme” ”tack gode gud” säger Jim och Jill de går ner och dricker vatten när de väl var nere så hitta de en kikare de gick upp och kollade om de kunde se nåt de såg The Reef med en pirat och tre papegojor. De säger ”kör snabbare” de var framme på tio minuter och de sprang så snabbt som möjligt men ett problem upp stor de blev bittna av en fisk de brydde sig inte för hur glada de blev de sprang upp till piraten. När de väl var framme så sa han ”hej jag heter Bambo Jack det här är eran ö nu”.

Av: Mr. ECT REFE Official
Gamlestadsskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka