Av: CARLA
Blackebergsskolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Sätta fart. Vi har ju kartan. Vi kan försöka att hitta den fantastiska skatten själva.
-Men de sa ju att skatten låg uppe vid ett berg, det kommer att bli väldigt farligt, sade Jim.
-Det finns säkert en stig vid berget som är säker, sade Jill.
-Visst, men om jag blir skadad, då är det ditt fel, sade Jim.
-Det är inte mitt fel att du är så himla rädd för allt som jag tycker är kul, sade Jill.
-Det är inte mitt fel att du är så himla tuff och äventyrslysten, sade Jim.

Jill och Jim gick ut i den mörka skogen för att leta efter berget. De tittade på den gamla kartan och den visade att de stod framför berget, men framför dem stod det bara en stor sten med massor av mossa på. Innan de hann säga ett ord såg Jill en spak som var gömd bakom under mossan. Jill gick fram och drog ner spaken. Jill och Jim kunde knappt tro sina ögon, mossan bara försvann och framför dem stod nu berget som det letade efter. 

De visste ju att den här ön var märklig men inte såhär märklig, de var väldigt förvånade.
Jill och Jim kunde inte hitta en väg upp till toppen av berget. De försökte komma på ett sätt att ta sig upp till toppen, men de kunde inte komma på något. 

Efter ett tag hörde Jim en mörk och läskig röst.
-Hörde du? Frågade Jim med darrig röst.
-Vad då för något? Jag hörde ingenting, svarade Jill.
-Det var någon som sa att om vi inte sticker härifrån, så kommer vi att få en otäck framtid, sade Jim.

Jill tyckte att Jim var knäpp, han ville säkert bara skrämma henne så att de skulle gå tillbaka hem. Då kände Jim att det blev kallare och kallare. Tillslut så försvann Jim. Det var som om han blev bortförd av någon annan. Då förstod Jill att Jim inte skämtade om rösten. Jill ropade och letade efter Jim, men hon kunde inte hitta honom någonstans. Han var helt försvunnen. Jill kunde inte heller gå tillbaka till Tant Elsa, eftersom hon sov. Hon hade letat och letat och hon hittade inte honom. När Jill letade vid några buskar såg hon ett smutsigt hårband, det måste vara Jims...

Av: CARLA
Blackebergsskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka