Av: Lobster E
Västerskolan, 6D
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

finna skatten innan någon annan lägger beslag på den! viskade Jill ansträngt medans hon satte sig upp och vände sig mot Jim. 
- Men ska vi inte leta efter skatten tillsammans med tant Elsa? frågade Jim oroligt när samtidigt som han kikade ut genom det glasfria breda, fönstret på Elsa och den okända individen som gick långsamt bort på stranden.
- Nej, vi kan inte låta kartan få hamna i fel händer, vi vet inte än vad Elsa tänker göra med  skatten. Vi får inte lita på någon, sa Jill allvarligt medans hon kramade om kartan hårt i sina händer. 
Jill och Jim började klättra ner för den flisiga och ostadiga stegen. Jill flyttade sin fot från det sista steget till det fuktiga och kalla gräset på den jordiga marken. Det fastnade ett tunt blött löv under hennes fotsula. Hon stannade upp en stund och kände den ljumma vinden blåsa lätt genom hennes blonda hår. Lufttemperaturen kändes mer behaglig mot huden vid denna tidpunkt än mitt på dagen då luften var stekhet och kvävande. Jim var halvvägs ner för stegen då hans öga fångades av den vackra och varma solnedgången som var fylld av de allra varmaste färgerna. De stod så där en kort stund och bara uppskattade den alldeles förtjusande miljön. 
De passerade Lobster Bobs strandbar och fann honom sittandes dystert på en pall lutandes med huvudet slokande mot disken. Jill och Jim undrade vad som hade hänt och berättade för Bob vad de hade hört på kvällen. 
- Jag som trodde hon skulle släppa taget om det där, mumlade Lobster Bob med en skrovlig röst.
- Vad menar du? frågade Jill medans hon slog sig ner på en pall intill honom.
- Elsa förstår verkligen inte vad konsekvenserna blir av att man inte lämnar tillbaks skatten till Bamboo Jack utan behåller den för sig själv, sa Bob i samma tonart.
Jim och Jill tittade frågande på varandra.
- Den som inte lämnar tillbaks skatten till Jack kommer att dö och genomgå en lidan som är obeskrivlig. 
Plötsligt hördes ett skott som ekade över hela ön. Det var Jack hållandes i Elsas avskurna huvud.

Av: Lobster E
Västerskolan, 6D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka