Av: AIA piraterna
Gunnilseskolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

packa och dra, sa Jill. När Jim och Jill hade packat klart och var på väg ut hörde de ett skrik på hjälp. De sprang mot rösten och när de kom fram såg de Lobster Bob fastbunden vid en palm. De hjälpte honom att komma loss.
- Vad har hänt?, frågade Jim.
- Det var Elsa hon tänker ta skatten för sig själv, svarade Lobster Bob.
Jim och Jill kollade upp på varandra och sedan tillbaka på Lobster Bob. ”Elsa som var en så snäll och trevlig person”, tänkte Jill.
- Kom nu, vi måste hitta skatten före hon gör det, sa Lobster Bob snabbt och börja springa in mot djungeln. Jim och Jill följde efter. De tog sig förbi de köttätande elefanterna och sedan smög de förbi de sovande drak-koalorna. Nu var de framme vid the reef berget och började genast klättra. När de hade kommit halvvägs så tog de en paus. De samlade ihop lite mossa att vila på.
- Ni två kan sova medans jag vaktar, sa Lobster Bob.


Nu hade Jim och Jill vaknat och var redo att bestiga ett berg.
- Var är Lobster Bob? Frågade Jim.
- Jag vet inte, svarade Jill.
De gick ut ur grottan och såg en tom skattkista. Längst ner i skattkistan hittade de en lapp. På lappen stod det:  

Ledsen ungar men nu tar jag hand om skatten

/Lobster Bob

Jim råkade trycka på en knapp så att en lucka öppnades längst ner på botten av skattkistan, där i låg det en ritning på ett stort hus. Det står som rubrik: the reef resort & hotel.
- Så det är kapten bamboo Jacks skatt, ett badhotell, vi måste skynda oss, sa Jill stressat. När de kom ner till stranden såg de att tant Elsa och Lobster Bob delade på skatten.
- Stopp, sa Jim modigt.
- Som om ni skulle kunna stoppa oss, sa tant Elsa förnedrande samtidigt som hon kastade påsen med pengarna en bit bort och gjorde sig redo för att slåss.
Helt plötsligt kom en stor våg över tant Elsa och Lobster Bob och sköljde bort dem. Jill sprang och tog pengarna innan den åkte med vågen.

5 år senare

Jill och Jim stod framför det nyinvigda the reef hotel & resort.
- Det var ett riktigt äventyr Jill, sa Jim.

Av: AIA piraterna
Gunnilseskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka