Av: Den Hemliga Grottan
Fredkullaskolan, Klass 6
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Nu måste vi skynda oss härifrån!...
De smög ut i mörkret, Jill gick först och Jim några steg bakom. Sanden var fortfarande lite varm efter den stekheta dagen. Jill hade lagt kartan i en liten påse som hon hade gjort själv, påsen hade trådrester kvar och av det kunde Jill knyta den runt halsen, då var den i tryggt förvar.  Jim och Jill satte sig ner på en stock som låg en bit in i skogen.
- Jim, jag går för att hitta något att äta, stanna här och håll ställningarna. Viskade Jill... 
Jim protesterade, men gav sig efter en stund då han förstod att han måste klara av ett och annat själv. 
Jill gick en stund, till slut såg hon ett stort bananträd växa sig fram mellan träden. Hon började småspringa, hon snubblade lite lätt på några rötter och skrapade upp ena knät. När hon närmade sig trädet och till slut stannade för att ta ner frukten, kände hon hur foten lossnade från marken. Hon tittade ner hon insåg att hon stod på kanten av ett stup. Hon halkade och gled ner... Hon fick tag i en liten ojämn buckla i berget, hon visste att detta var slutet. Hon skrek för sitt liv! Hon tittade ner och insåg att det var en grotta hon hängde framför. Hon släppte taget och landade precis på kanten av den mörka grottan.

Av: Den Hemliga Grottan
Fredkullaskolan, Klass 6
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka