Av: Läskige Leo
Brattåsskolan, 4C
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Nu måste vi rymma innan dom tar kartan! sa Jill till Jim.
 -Var skall vi fly? frågade Jim.
 -Vi kan leta efter skatten!
Med hjälp av kartan började de leta efter skatten. De klättrade ut genom fönstret. När dom hade gått en liten stund blev dom trötta och lade sig ner på marken. Nästa dag kom dom på att dom hade glömt maten hemma fast det var försent för att gå tillbaka så dom fortsatte sin vandring ändå.

Jim tog upp kartan och tittade vart dom skulle gå. Dom gick ner till havet och där skulle man tydligen simma. Fast Jill sa till Jim att hon var dålig på att simma. Då frågade dom en man som gick förbi om dom fick låna hans båt. Det fick dom om dom betalade honom. Som tur var hade Jim med sig några mynt  som han gav till honom. Då fick dom låna båten. Efter en lång stund såg dom ett rev. Så dom rodde ditåt men då såg dom nått svart i vattnet som var svart. Det var ett odjur! Odjuret välte båten så dom ramlade av. Jill åkte under vattnet så Jim tog tag i henne och simmade upp på ett berg. Sen så somnade dom på berget av utmattning.

Nästa morgon såg dom att dom var i ett rev. Så dom tittade efter på kartan och dom var i rätt rev så dom gick in i revet. Där såg dom nåt som glänste så dom gick till det. Det var skatten! Nu när dom hade kommit fram till skatten så tänkte dom på hur dom skulle komma tillbaka. De satte sig ner och funderade. Efter en stund såg dom en lång stor orm som kom fram till dom. De blev jätterädda! Den kröp sig runt dom. Jill hade läst om sådana här ormar så hon sa att dom skulle klappa den. Då tänkte Jim att hon var korkad fast han gjorde det ändå.

När de klappade den blev ormen lugn och somnade. Sen somnade dom också för dom var väldigt trötta. Nästa dag frågade Jim ormen om den kunde ta dem hem till ön då nickade den ja. Så dom åkte hem fast när dom kom visste dom inte vart dom skulle gå eller göra med skatten. Så dom gick in i skogen med skatten och byggde en koja. Efter dom hade byggt en koja köpte dom mat för dom var riktigt  hungriga.

Av: Läskige Leo
Brattåsskolan, 4C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka