Av: Kapten Heart
Uppsala Musikklasser, 5B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

gå.

Jill packade ihop deras saker, sen började de gå mot Tant Elsas hus för att ta saker som de skulle kunna behöva. De gick genom den mörka natten som hade lagt sig som ett tjockt varmt täcke över The Reef. När de kom in i huset så var det första de gjorde att klättra upp för stegen som ledde upp till den förbjudna vinden. Där uppe låg stora lådor och trasiga lampor och speglar. Det var första gången de var här uppe. Jim gick fram till en låda och öppnade den, där inne hittade han ett band med en hajtand på. Nästa låda var det Jill som öppnade, där låg det ett halsband med snäckor och ett par örhängen med gröna fjädrar.

-Kolla! ropade Jim.

Han pekade på ett föremål som var insvept i tyg. Innan Jill hann ta det ifrån honom drog han ut den. Svärdet blänkte som silver i månskenet. Jill backade några steg men ramlade över ännu en låda. Men den här lådan var annorlunda, den hade ett nyckelhål i guld och träet var mörkare. Jill öppnade den, men där låg det inga halsband eller svärd utan tre papegojor som låg och sov. Det var en gul, en blå och en grön. Det var den gula som upptäckte Jill först, han kraxade som en galning, Jill fick panik och tog tag i fågelns näbb så att han skulle vara tyst. Men då blev det bara värre, de två andra började picka på Jills huvud och dra i hennes hår. Helt plötsligt tystnade det helt. Jill vände på huvudet och såg sin bror stå med svärdet riktat mot papegojorna. Hon tog några steg bakåt så att hon stod med sin bror.

-Det kan inte vara sant! ropade en av fåglarna. Det är ju Bamboo Jacks svärd!

-Vem är Bamboo Jack? frågade Jim.

-Det kan jag berätta för er, sa en kvinnas röst som lät precis som Tant Elsa.

Vi hade inte märkt henne och Lobster Bob som stod vid dörren med dragna svärd.

                                                                                                                                                       

                                                  

Av: Kapten Heart
Uppsala Musikklasser, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka