Av: den hemliga ön
Tortuna, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Nu måste vi gå och klä på oss.Sa Jill. 

Jim och Jill gick sedan ut för att höra om det fanns något mer de behövde veta om skatten så att de kunde leta upp den före tant Elsa och Lobster Bob. Just när de kom ut så var tant Elsa och Lobster Bob borta. De hade förmodligen gått och lagt sig. Jim och Jill packade sina saker och gick ut i djungeln för att hitta någonstans att sova. De hittade ett stort träd att sova under. Nästa morgon väcktes Jim av att Jill hade plockat lite blåbär till frukost. När det satt och åt frågade Jim Jill:
Vad var det för karta som tant Elsa pratade om? 
Jill svarade sedan:
Jag vet inte? Hon sa ju att hon hade sett den med egna ögon. Men vänta lite vi har ju en karta,Vänta så ska jag hämta den!
Jill sprang och hämtade kartan. När hon kom tillbaka satte de sig vid deras sovsäckar. På kartan fanns det en djungel, ett kryss och lite berg. 
Jim sa sedan:
Kom vi packar ihop och går och börjar leta efter skatten. 
Jill och Jim for iväg med en väldig fart till sovsäckarna och packade ihop. När de hade packat ihop så försökte de följa stigen till berget. De kollade på kartan och plötslig sa Jill:
Jag tror vi ska gå mot berget  där borta, där ser du på kartan att det är ett berg. Jill pekade på kartan. Men då såg de Lobster Bob och tant Elsa som stod och pratade om skatten vid ett träd. Jim och Jill smög försiktigt men då såg Lobster Bob dem.
Var inte det där ungarna som bodde hos oss, Elsa?
Jo det var det, hörni stanna, ropade tant Elsa till Jim och Jill. 
Jim och Jill sprang upp för det höga berget allt vad de orkade, men Lobster Bob sprang efter. Jim sa till Jill:
Vi letar upp skatten och sedan sticker vi för vi vet ju att den är på berget nånstans. 
Ja bra idé.

Nu var de på väg mot det stora trädet som visades på kartan. Barnen sprang det snabbaste de kunde och plötsligt såg det trädet. Bredvid trädet stod en spade. De började gräva och plötsligt högg Jill i nått hårt. De kollade efter och det var en kista full med pengar. De gick ner till stranden och åkte hem.

Av: den hemliga ön
Tortuna, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka