Av: Våga hoppa!
Onsjöskolan , 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim, nu måste vi hitta skatten. Nu ger vi oss ut på äventyr! Barnen var väldigt trötta men bestämde sig för att ge sig av ändå. När de gick iväg sa Jim att han såg någon bakom sig. Men Jill och Jim traska vidare. De hörde steg bakom sig. Det var Bamboo Jack som också ville ha skatten. De sprang så fort de kunde. Bamboo Jack såg dem och sprang efter. Jim och Jill såg sig omkring, det var massor lianer runt dem. Jim höll sig fast i en av lianerna och svinga sig utför en bergskant. Jill gjorde det samma.  

-nu måste vi hitta skatten, pep Jill.  

-vi måste skynda oss innan Bamboo Jack hittar skatten, skrek Jim.  

Bamboo Jack siktade mot Jim med en pilbåge. Jim visste inte vad han skulle göra så han stod bara där helt stilla. Bamboo Jack missade sin enda pil. Jim och Jill sprang allt vad de kunde till en klippa. De två barnen tog sats och hoppade sedan från klippan och landa i vattnet. Bamboo Jack vågade inte följa efter. När de hade hoppat kom Jill på att Jim inte kunde simma så hon fick simma med han på sin rygg. Det var tungt att simma med Jim på ryggen men Jill kämpade på utan att klaga. Bamboo Jack sprang runt klippan och var bara ett par meter ifrån Jim och Jill så när de nådde fram till land så sprang de fort vidare. Jim hade ont i magen för de hade inte ätit på hela dagen. Jim och Jill gömde sig i en grotta och hoppades att Bamboo Jack inte såg det. Barnen letade efter någonting att äta i grottan. Det var mörkt och jordigt men tillslut hittade dom ett par skalbaggar. Jim tyckte dom var jättegoda men det tyckte inte Jill. Bamboo Jack letade och letade men till slut orkade han inte mer så han tänkte vila i en grotta. Jim och Jill satt och åt när dom hörde någon gå mot grottan. Bamboo Jack gick in i grottan och såg Jim och Jill sitta där och äta.  

-Nu har jag er, röt Bamboo Jack...

Av: Våga hoppa!
Onsjöskolan , 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka