Av: Jagad av Lobster
Onsjöskolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim, nu måste vi hitta skatten. Nu ger vi oss ut på äventyr! Barnen var väldigt trötta men bestämde sig för att ge sig av ändå. När dom gick iväg tyckte Jim att han såg någon bakom sig, han rös av obehag. Jill och Jim traska vidare. Sen hördes det tydligare steg bakom sig. De såg att det var LOBSTER BOB som de visste också ville ha skatten. Barnen sprang så fort de kunde. Lobster Bob såg dem och sprang efter. Jim och Jill såg sig omkring, djungeln de sprang i var full med massor av lianer. Jim höll sig fast i en av lianerna och svinga sig utför en bergskant. Jill gjorde det samma. 

 -Nu måste vi hitta skatten pep Jill.  

-Vi måste skynda oss innan Lobster Bob hittar skatten skrek Jim.  

Lobster Bob siktade mot Jim med en slangbella. Jim visste inte vad han skulle göra så han stod bara där. Lobster Bob missade sitt enda skott. Jim och Jill sprang allt vad dom kunde till en klippa. Dom hoppade sedan från klippan och landa i vatten. Lobster Bob vågade inte följa efter. När dom hade hoppat så kom Jill på att Jim bara var sex år så att han inte kunde simma. Vågorna var höga och slog mot klipporna men Jill hade lärt sig simma riktigt bra fast hon bara var tio år. Jill tog Jim på sin rygg och sedan simmade dom upp på ön igen.  När de kommit upp på land gick de till tant Elsa och sa att dom hade blivit jagad av Lobster Bob. Tant Elsa blev lite fundersam. Men sedan så såg de något som glittrade bakom berget. Jill och Jim trodde det var skatten men det var bara några glittrande skor som var supergamla. Det började bli mörkt och barnen var trötta, tant Elsa nattade dem. Nästa dag så gick de till fabriken och köpte en glass så att de blev lite piggare. Där såg de åter igen Lobster bob...

Av: Jagad av Lobster
Onsjöskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka