Av: Den Felaktiga Kartan
Ugglumsskolan, 5B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Vi måste springa ut. Vi går till tant Elsa, Jim och Jill sprang till tant Elsa. När dom var framme vid tant Elsa så frågade Jill om dom fick gå till stranden.
-Ja, vad ska ni göra där, sa tant Elsa?                                                                   
-Inget speciellt, sa Jim.
-Okej, sa tant Elsa.                                                                        
Jim och Jill sprang. Jill tog fram kartan. På kartan stod det att dem skulle gå vänster. De svängde vänster, men där stod någon. Det var Lobster Bob. Jim och Jill sprang och Lobster Bob såg dom knappt längre.                                        
-Det var nära, sa Jim.
-Det var tur att vi såg han, sa Jill.
Jim och Jill följde kartan men de tog inte samma väg som innan. Jim och Jill följde kartan jättelångt. Men dom hade bara gått i en cirkel så dom var hemma hos tant Elsa igen.
Dom hade gått runt i 3 timmar, både Jim och Jill var trötta så dom gick och sov.
-Godmorgon Jill, sa Jim.
-Godmorgon, sa Jill.
Jim och Jill gick ut och letade efter skatten, nu kändes det som om dom hade gått rätt väg.
Nu började dom närma sig men dom var på ett berg. Jim och Jill såg att skatten skulle vara där men det var en helt annan karta som Jim och Jill hade. Så Jim och Jill smög mot Lobster bobs hus. Där var den kartan, Jill tog kartan och sprang ut. Jim och Jill sprang allt dom hade. Jim och Jill följde kartan igen, och nu var dom uppe på berget, och dom gick länge på berget. Jim och Jill gick olika vägar för att kunna hitta vad som finns. Jill gick lite
och hon kom närmare, Jill såg något som var som en öppning. Jill tänkte gå in, men Jim var ju inte med.
-Jim, är du här, ropade Jill?
-Jag kommer, sa Jim.
Jim och Jill var bredvid varandra. Dom hittade en hemlig väg in i berget. Där såg dom något men dom vågade inte gå in, Jim och Jill gick ut från gången och pratade.
-Vi gör det, sa Jim.
-Ja, sa Jill
Dom gick in och öppnade lådan. Där låg den,
-Jag hör någon, sa Jim!
-Va, sa Jill?
-Vem är det, sa Jill?

Av: Den Felaktiga Kartan
Ugglumsskolan, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka