Av: The Reef is on fire
Lövängsskolan, 5 Linden
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Jill! skrek Jim. Jim hörde att det var någon utanför förutom Jill. Jim tog kartan i handen men han tog ett annat papper också. Han stoppade kartan under tröjan men han hade den andra lappen i handen. Han stormade ut ur kojan. Utanför kojan så stod Lobster Bob & höll i Jill. 
-Släpper du Jill får du kartan! Skrek Jim. Lobster Bob tog kartan direkt & när han gjorde det så släppte han Jill. Jim & Jill sprang därifrån. När Jill & Jim inte orkade springa mer stannade de. Jill undrade varför Jim gav kartan ifrån sig. Jim visade kartan för Jill. Som tur va hade de sprungit i rätt riktning. De började gå, stigarna vart bara mindre & mindre. Tillsist kom de fram, men de tyckte att det var för lätt för att vara sant. Då när de tänkte så hörde de några stenar rulla. Då kom Lobster Bob gåendes därifrån & med Elsa bakom sig. Lobster Bob tog tag i Jim. Han höll upp fejk lappen. Han sa ”vad är det här snorungar”. 
- Hjälp! skrek Jim. Jill sa ”ni får den riktiga kartan om ni släpper Jim”. Lobster Bob tog kartan men han släppte inte Jim. Han kollade på kartan sen släppte han Jim. Lobster Bob sprang iväg med kartan & gör att vi inte skulle kunna ta tillbaka kartan. Nu hade barnen inget att göra. De fick helt enkelt ge upp. 
De började gå tillbaka till lägret för att åka hem. Då hörde de ett ljud. Ljudet var ett skrik. De hörde direkt att det var Lobster Bob som skrek. De sprang dit ljudet kom ifrån.
När de var framme så såg de Lobster Bob & Elsa ståendes vid en vulkan. 
-K-artan, pep Lobster Bob. Kartan hade trillat ner i vulkanen. Jill & Jim åkte hem efter den dagen för att det var meningslöst att leta över hela ön efter en skatt.
Efter den dagen har ingen ens försökt att leta efter en skatt som kunde vara vart som helst på ön. Så åk dit så kanske just du kan hitta skatten. 

Av: The Reef is on fire
Lövängsskolan, 5 Linden
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka