Av: Captain Shadowelle
Billeshögsskolan, 5:an
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Följa efter de! 

Jim vände blicken 

-Hörde du inte vad de sa? Det är för mycket som rör sig bland skuggorna! 

Jill knuffade till honom och svarade 

-Jag som trodde att du var modig! 
Plötsligt hördes en röst 

-Gå ut ur kojan mina barn... 

Rösten kom utanför kojan. De kollade på varandra. Allt ljud försvann, inte ens vågorna kunde höras mer. Skuggan sträckte ut en hand. Jill och Jim kollade på varandra 

-Ska vi fråga vad skuggan vill?...  

Sa Jim både lite förskräckt och lite uppspelt. 

Jill skakade på huvudet och försökte att bädda om Jim i sängen, medans en mörk skuggas hand sträckte sig närmre och närmre de i kojan.  Jim höjde rösten och sa 

-Ta kniven Jill!   

Hon svarade skrajt 

-Okej! 

Jill tog kniven och försökte att skära av skuggans hand, men skuggan rykte till och drog ut Jim till stranden blixtsnabbt. 

-Jim!  

Skrek Jill och rusade i full fart mot skuggan och Jim. Sanden skar på hennes fötter men hon gjorde allt för sin bror. Jill fick en skymt av skuggan. Skuggan var en människoliknande varghona som flög en decimeter ovanför marken, hon hade spetsiga sorgsna ögon med ett mordiskt leende och en topp med mjuka byxor. 

Jill greppade tag i vargmänniskans arm och sa 

-Vad vill du oss?...  

Jill bröt ihop utan hopp att få tillbaka sin bror. Hon och skuggan mötte varandras blickar och skuggan släppte taget om Jim och försvann. Jim föll ner i Jills famn. 

-Varför släppte hon mig Jill? Frågade Jim utmattat 

-Jag vet inte, hon kanske tyckte synd om oss?  

Svarade Jill tveksamt. 

 De gick tillbaka till tant Elsas koja. Några sekunder innan de båda somnat hördes en annan röst som nu var tant Elsa och den hesa rösten igen. 

-Det var en bra ide att framkalla skuggan!  

Fnissade Elsa 

-Men skuggan släppte ju taget om Jim, vi behövde ju ungen!  

Sa den hesa rösten. 

-Det är ingen fara, vi kan tjäna mer pengar på Jill. 

Sa tant Elsa med ett läskigt leende på ansiktet. Jim och Jill kollade på varandra i sängarna och ryste...

Av: Captain Shadowelle
Billeshögsskolan, 5:an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka