Av: Hundensnamn
Billeshögsskolan, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

dra här ifrån. Vi springer in i djungeln. Vi springer så fort vi kan och försöker leta upp ett stort träd. Där börjar vi gräva en ny koja under marken. Vi går ut ur den underjordiska kojan och följer kartan men märker att det bara är en fjärde del av kartan. Vi börjar att gå tills att vi är vid ett stort träsk. Där bygger Jim en flotte och hittar pinnar som åror. Jim och Jill börjar paddla och då kommer de fram till krysset på kartan där är den andra delen av kartan. När Jim och Jill sätter ihop dessa två kartdelar så blir det en helt ny karta på baksidan där de kan se var den tredje delen av kartan finns. De beger sig upp mot berget där nästa kart del finns. När de kommer upp på berget hittar de den tredje delen av kartan. Vad Jim och Jill inte visste var att de gick förbi nyckeln till skatten. De sätter nu ihop dessa tre delar och på baksidan vissas nu var den fjärde delen finns. Den fjärde kart delen finns tydligen uppe på trädet som vi byggde vår nya underjordiska koja. Så vi beger oss mot vår underjordiska koja. Nu har vi äntligen kommit fram till kojan igen. Vi går ner i kojan för att sova för natten. Vi är för trötta för att hämta ner den fjärde kart delen just nu det är alldeles för mörkt för att leta, vi får ta kartan imorgon. Klockan 06.14 vaknar vi nästa morgon och vi börjar klättra upp på trädet för att hämta ner kart delen. Vi hittar fjärde kart delen efter mycket klättrande och lite brutna grenar. Vi sätter ihop den sista delen med de andra tre delarna och då blir det en helt ny karta på baksidan men denna gången så kommer ett lås också som är tungt och vi förstår inte vad vi ska med låset till. Vi följer kartan som leder oss till berget igen. Vi är nu vid korset på kartan och vi hittar inget och då ser Jill en guldig sak i stenväggen. Då säger Jill till Jim att hjälpa till att dra ut guldsaken från stenväggen. Det var en nyckel som öppnade låset och då kom en ny karta som visade ett kryss på kartan i Tant Elsas hus.

Av: Hundensnamn
Billeshögsskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka