Av: Einkoll
Hästhagen, 5B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

— Dra här ifrån, det känns farligt här!
— Jag vill inte att de ska ta kartan, viskade Jim. Vi måste sticka!

De la försiktigt ner den i ena ryggsäcken. Sedan tog de sina väskor och sprang iväg. Det var öken överallt och några kaktusar här och var. Efter ett tag kom de fram till en grotta. Den var gömd bakom en massa träd och lianer som hängde ner från träden. Hur kunde det vara en djungel mitt i öknen? Ön var verkligen konstig. De gick in i grottan men de märkte inte att Tant Elsa hade följt efter dem. Så tant Elsa hoppade fram och skrek:
— Ge mig kartan era små barn, annars ska jag se till att ni ALDRIG kommer härifrån.

De sprang iväg och gömde sig bakom en sten. De hoppades att Elsa skulle följa efter så att de kunde smita förbi. Och det var just vad Elsa gjorde, så de sprang förbi henne och flydde från grottan. De kollade på kartan och såg att de var på en helt annan plats än när de gick in i grottan. Plötsligt var de uppe på ett högt berg. Det var som om ön förändrades lite när som helst. Det var jätteläskigt, tyckte Jim.

Så de gick och gick men sen märkte de att de var på samma plats som när de började. Den här ön var så otäck. De följde kartan men de kom alltid till samma plats.
— Det måste vara någon gåta, sa Jill, men hur ska vi lösa den?

De gick in i grottan igen. Där var det helt mörkt men som tur var så hade dom ficklampor i väskorna. De lyste och fick plötsligt syn på tant Elsa som gick runt och letade efter dem.
— Haha, där är ni, skrek hon, jag ska allt få tag i er!
Då sprang dom så långt in i grottan så Elsa aldrig skulle hitta dem och där såg de ett x på marken. De började gräva med händerna och till slut kände de något hårt. De kunde inte tro sina ögon, det var en skattkista och i skattkistan låg massor av guld. Jim sa tyst så Elsa inte skulle höra dem:
— Vi har blivit rika, hahaha!
Och där såg de ett litet ljus. Det var en lampa med en 300 år gammal ande som gav dem en önskning om en plats de skulle få komma till och då sa de båda i kör:
— Hem såklart!!! Och så kom de hem jättelyckliga och rika.

Av: Einkoll
Hästhagen, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka