Av: Bamboo
Kvibergsskolan, 5B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Ta kartan vi beger oss, Packa mat och vatten Säger Jill. Dem går längre in i skogen när dem kommit en bit ut på en glänta säger Jim Vet du vad Elsa menade med "rör sig i skuggorna" då hör dem ett litet ljud. Dem vänder sig om och ser en liten... dinosaurie? -Kolla vad gullig det ser ut som en Velociraptor akta säger Jill. Men då kommer en större Dinosaurie. Jim tar upp en kött bit och slänger till den utsvultna raptorn. Barnet och Mamman för massa kött och Jim går försiktigt mot Raptorn -AKTA! säger Jill. Men raptorn är lugn och Jim klappar den på nosen. När morgonen gryr hör dem hur fotsteg kommer mot dem. -Dem kommer Barnen springer mot ett berg. Men När dem kommer fram ser dem En T-rex Raptorn ger ett litet ljud när den spriger mot T-rexen. Jim och Jill och baby raptorn springer upp för berget.

När dem kommer upp ser dem en vägg -Detta måste vara bamboo jacks skatt. Dem kollar på kartan för på väggen sitter en kod som på ett cyckel lås. Dem kollar överallt på kartan men till slut håller dem upp den mot solen och ser en gömd kod. Jim och Jill skriver in koden och ser att väggen öppnar sig. där står en stor skatt skista fullt med pengar. -Hur ska vi bär den där säger Jim. Då Kommer Raptorn. Bäbisen springer till sin Mamma. Mamman tar i handtaget och börjar bära. När dem kommer ut från grottan ser dem en båt. Dem springer mot stranden. Båten stannar in men Raptorerna följer inte med på båten. -Hejdå  Bamboo säger Jill.
10 DAGAR SENARE
Hejdå Gammelfaster Anna säger Jim och Jill När föräldrarna hämtar dem. Hade ni roligt säger föräldrana. JA! svarar Dem båda..........

SLUT... Mathias//5B

Av: Bamboo
Kvibergsskolan, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka