Av: Svarta Demonerna
linneskolan, 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

…Rädda ön 
-Ok men vi måste sova nu, sa Jim. Dagen kom och vi gick upp på vinden medans tant Elsa sov. Det var damm och spindelnät överallt. Vi gick fram till ett mörkbrunt bord och såg en karta. Det var en skattkarta. 
-Jill! Detta är ju skattkartan som rösterna har pratat om. 
-Ja vi måste gömma den innan tant Elsa märker att den är borta, svarade Jill. När de gick ner hörde de fotsteg. Stegen kom närmre och närmre. Det var Elsa. 
-Har ni gått upp på vinden!? Sa Elsa. 
-Nej, svarade Jim, vi gjorde bara läxorna 
-Vilka läxor? 
-Eh, våra egna läxor, svarade Jill. De gick iväg så fort som möjligt. När de var framme vid den dammiga kojan så kollade de igenom kartan. 
-Men vänta lite där är ju skatten, sa Jill och pekade på ett kryss. Jim nickade. 
-Vi måste hitta skatten, sa Jim spännande. De följde kartan till lobster Bobs fik. 
-Vänta sa inte tant Elsa att vi inte fick träffa lobster Bob? Sa Jim 
-Bara kom, svarade  Jill. Det var mörkt där inne.  De smög så tyst de bara kunde. De var en dörr till något ljust rum. Det lät som om de inte var ensamma. De gick in. 
-Hallå? Är nån här? Ropade Jim. Jill hyshade. Det lät som om någon kom… Det var lobster Bob. Han såg vänlig ut. Han hade en pirathatt och gamla byxor. 
-Så ni letar efter skatten? Sa han. Hans röst var mjuk och lugn. 
-Ja det gör vi, svarade Jim. Han visade vägen ner till en dörr. Han räckte en nyckel till Jill. 
-Behåll den, sa han. Han försvann i tomma intet. Jill stack in nyckeln i låset på dörren. Det började skaka om ön.  
-Vad händer! Skrek Jim. 
-Jag vet inte! Svarade Jill. Och då förändrades the reef. och tack vare det så hade ön förvandlats till ett eget land. Och vips som det var så hade de kommit hem till deras föräldrar. 
-Vi har saknat er jättemycket, sa mamma Lina. 
-Vi har saknat er med, sa Jim och Jill glatt. Och de levde kvar på det fantastiska stället. 
slut 

Av: Svarta Demonerna
linneskolan, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka