Av: Ebba Drake
Igelboda , 6B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

följa efter, kanske så kan vi hitta skatten redan ikväll. 
Med lätta små steg smyger dom ner mot stranden vilket är ganska lätt inatt eftersom en storm har kommit till ön. Vågorna forsar och vinden viner i palmerna. Dom springer i den mörka natten medans saltvattnet piskar i deras ansikten. Plötsligt så ser dom Tant Elsa och skepnaden gå in mellan buskarna. 
- Konstigt, säger Jim. Det leder ingen väg in ditt där dom går. 
- Men såklart det inte gör, en skatt är ju alltid gömd där man minst annar. Kom! Vi får inte tappa bort dom. 

När dom kommit till buskarna där Tant Elsa och den mystiska skepnaden klev in så tar dom ett djupt andetag innan dom sakta föser bort bladen som skymmer deras syn. Men plötsligt hör dom en röst och snabbt föser dom tillbaka bladen igen. 
- Men tänk om barnen vaknar upp, Dom kommer börja leta och vi kommer avslöjas. 
- Lunga dig Elsa! Dom sov så djupt, dom kommer inte vakna fören solen går upp och då är vi tillbaka för länge sen. 

Jim och Jill sitter tysta bakom bladen med stora ögon. Tillslut hör dom bladen som piskas bort och skorna som trycks mot sanden. 

- Jag tror dom har gått, viskar Jill medan hon reser sig upp sakta men säkert. 
- Ohoh, Jim, Jag tror vi har ett problem. 
- Vadå, nu skämtar d... 
Allt blir tyst. Det ända du kan se från mörkret är Jim och Jills stora ögon. 
- Det är inte möjligt, vägen delar sig.

Av: Ebba Drake
Igelboda , 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka