Av: Thea
Sandbäcksskolan, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Nu måste vi gömma kartan, imorgon kan vi börja leta, sa Jill. 
-Okej, sa Jim. 
Nästa dag hade både Jim och Jill börjat gå mot skatten, så som kartan visade. Båda var trötta efter någon tid, men de hade vatten och mat med sig så att de inte blir hungriga. Båda blev väldigt trötta snabbt, men de fortsatte att gå. Efter någon stund började det blåsa väldigt mycket, och alla djur gömde sig. Jim och Jill började springa så fort de bara kunde men Jim ramlade, Jill lyfte upp honom och började springa mot en stuga inne i skogen. När de knackade på dörren några gånger.
-Kom in! Sa en främmade röst.   
Jim och Jill gick in i stugan där det var varmt och skönt, det luktade kaffe och man kunde se kakor på bordet. Och där satt en tant, tant Elsa! Hon pekade på soffan där Jim och Jill skulle sitta, Elsa tittade efter några sår på Jim men det fanns inga. 
- Det gör ont när jag ska röra mitt ben, sa Jim med tårar i ögonen. 
- Jag vet, sa tant Elsa. 
Efter ett tag mådde Jim bättre och kunde gå normalt igen. De gick ut genom dörren och började gå, det var kallt ute och det blåste väldigt mycket. De försökte ta sig igenom alla skogarna som var i vägen, men då slutade det blåsa. Det blev tyst och lugnt och de såg berg, och Jim började springa. 
- Nej, Jim vänta! sa Jill med en orolig och allvarlig röst.  
Jim stannade och kollade bak mot Jill. 
- Om du bara springer ifrån sådär och du skadas kan jag inte höra dig, sa Jill.
Jim och Jill var uppe på berget, och då såg de en skatt. De sprang fram och öppnade det men då, bakom dem hörde dem en röst… 
Tänk ut fortsättningen själv...

Av: Thea
Sandbäcksskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka