Av: Emilda
Gantofta skola, 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Skynda dig Jim nu måste vi hitta skatten. Jill ville gå upp och leta direkt men då sa Jim

- Hörde du inte vad tant Elsa sa om mörka skuggor i natten.

Jill lyssnade och la sig ner igen för att sova. Dagen efter vaknade syskonen tidig på morgonen och dom var väldigt hungriga. Dom visste att dom inte kunde börja leta på tom mage. Jill och Jim gick till tant Elsa och fick lite mat i magen. Jim började att prata med Elsa 

- Igår pratade  du med nå… Aj  

Det var Jill som sparkade på Jim. säg inget hon vet inte att vi hörde det och hon behöver inte veta. Okej det var inget Elsa. Efter frukosten gick dom till sin koja. Jill tänkte lite nu vet jag sa hon. När vi har hittat skatten kan vi åka hem igen. Men hur dom skulle hitta skatten visste dom inte. Vi måste upp till bergen tror jag säger Jim. Dom började gå till bergen men dom stöter på Lobster bob. Han presentera sig för Jill och Jim. 

- Han ser rolig ut viskar Jim till Jill.

Ja visst gör jag säger Lobster bob. Vi måste gå nu hejdå. De gick igenom en läskig skog. Jim var rädd inte Jill. Men då hörde dom ett ljud så dom vände sig om och där stod Bamboo Jack vad gör ni har sa han med läskig röst. SPRING skrek Jill. Andfådda stannade bom vi har hittat berget där skatten finns. Direkt såg dem en dör av sten i berget. Med kartans instruktioner fick dom upp dörren. Dom gick en liten bit innan dom hittade skatten. på skatten var det en lapp och på lappen stod det. Grattis ni har hittat skatten gömd 1998. Jim och Jill betalade en båt för guldmynt dom fick i skatten.Nu är dom hemma igen med sin skatt.

Av: Emilda
Gantofta skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka