Av: Kaptensjöstorm.
Tranängskolan., 4b
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...skynda oss att packa väskan. Med kartan längst ner! Vi smög in till köket för att hämta några mackor med smör och ost. Vi tog också en flaska hallonsoda och två bananer och fyra äpplen. Men nu måste vi smyga till baka till trädkojan innan tant Elsa och den hesa rösten kommer till baka. Då säger Jim vi måste låtsas som vi inte vet något men vi måste ha koll på dem och aldrig lämna från oss kartan. Ja du har helt rätt i det säger Jill till svar.


När Jill och Jim har varit i trädkojan i en timme men så ser Jim mellan en träd planka att det har 
blivit gryning. Jim väcker genast Jill som har sovit. Då viskar Jim till Jill det är gryning nu 
vakna Jill. Då vaknar Jill direkt och viskar okej vi måste hålla utkik de tant Elsa och den hesa rösten kan komma när som helst. Jim & Jill tittar tillsammans ut genom trädplankan .
Sedan smyger de ut med ryggsäcken. De smyger ner till vattnet till en klippa. Sen hör det plötsligt en röst det är tant Elsa hon säger. Nu måste vi vara tysta sedan går vi försiktigt in i kojan. När Jill & Jim har hört det så säger Jill . Jag ser skatten . Jim och Jill skyndar sig ner till boten vi stranden. När Jim och Jill har rott ett tag ser de mamma och pappa på en ö det är ön vi bor på vi ror till mamma och pappa. Sedan går vi in vi tar varsin macka med ost och en kopp med rött te. Sedan berättar vi allt som hänt . Sedan går vi och lägger oss . Sedan lever vi lyckliga i alla våra dagar.

Av: Kaptensjöstorm.
Tranängskolan., 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka