Av: aleyna08
Älvdalsskolan, 5c
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 The REEF
..dra

 jag som trodde tant Elsa var snäll som hon var innan och jag trodde att hon samarbetade med oss. Sa Jill. 

-Men hon kanske vill ha kartan av oss och försöka komma före oss till skatten, vi måste packa våran väskor nu så vi kan klara oss hela dagen med mat och sånt, sa Jim 

-.Och komma före tant Elsa och Lobster Bob, sa Jill.

- Vi måste vara tysta nu  när vi går i från tant Elsas koja så hon inte ser och hör att vi går härifrån, sa Jim.

- Nu måste vi samarbeta och kolla på kartan till skatten riktigt noga så vi kan gå enda vägen till skatten i The Reef. 

Efter dem hade kollat på kartan till skatten så Sa:

Hit ska vi gå, sa Jill.  
Och hon visade vägen tyst. Men rätt som var så råkade Jim trampa på en gren på marken när dem smög men som tur var hörde ingen det.  

När dem hade gått en liten bit på kartan hade dem ungefär halva kvar. 

Det är tur att varenda sak i The Reef var med i kartan annars hade jag aldrig fattat hur den här kartan skulle gå till haha, sa Jim. Det började bli sent på dagen och syskonen Jill och Jim blev trötta och hungriga, så de satte sig vi en liten bänk med bord i skogen och fikade med sin matsäck dem hade packat med sig i sina ryggsäckar.
Sen gick dem en liten bit och så hörde dem nån som viska.

-Tyst Jim, sa Jill.

 

Sen såg dem vem det var så i skogen och dem såg att det var tant Elsa och Lobster Bob som försökte leta efter Jill och Jim och kartan efter som att Jim och Jill hade kartan till skatten. Men så fort syskonen Jim och Jill såg dem så smög dem bakom en buske och gömde sig, men sen så försvann tant Elsa och Lobster Bob.

 Sen började det att bli mörkt och Jim och Jill behövde sova för det hade varit en lång dag. --Godnatt, sa Jim

-Godnatt, sa Jill. Vi måste kolla igenom kartan extra noga nu så att vi inte går fel imorgon när vi ska till skatten.............

Av: aleyna08
Älvdalsskolan, 5c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka