Av: iza08olred
Älvdalsskolan, 5c
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

..skynda så måste vi packa matt och dryck och sånt. Snabbt göm kartan i väskan snabbt så vi drar imorgon bitti. Jim..Jim vi måste dra nu och så titta Jill på kartan medans Jim håller på att vakna upp. Va vad sa du? Sa ..skynda och så göm kartan så Tant Elsa och Loster bob  inte får fatt i kartan. Men nu Jim 

 ja vi måste dra nu jag vet var vi ska skynda dig ät och ta på dig varma kläder vi ska ut nu i äventyret / Sa Jill. Jill det är någon efter oss! Venta göm dig så som går förbi och ser vi vem det är. Okej men det är ju Tant Elsa och Loster bob ju!! sa Jill. O nej  ja det e dom!!!

Hej!! Sa Jill men Jill vad håller du på med ! Vi ser var dom går ja men jim jag var tvungen.

Ojsan hej vad gör ni ute så här tidigt sa Tant Elsa.

Emmm ja vi hade tråkigt och ville ut och leka lite men vad gör ni här!

Ja du Jill vi bara gick en runda sa Tant Elsa. 

Ja okej nu går vi åt varsitt håll okej!?

Ja ja hejdå ha så roligt Sa Tant Elsa..mmm..? Sa Jill och Jim

Så nu är vi av med dom../ Jill. Jaa fast det var lite skumt att dom fota med en kamera? Sa Jim…..Va gjorde dom varför sa du inget ! sa Jill ja men jag sa det nu.

SPRING dom kanske kommer före oss!!! 

Jag jag orkar inte mer nä men dom har foto på kartan ju ja okej vi fikar lite o nej det blir mörkt nu men okej vi bygger en liten koja och tänder eld så nu ska jag sova sa Jill till Jim ja jag tittar igenom kartan en gång till mm godnatt,godnatt.
Godmorgon, Godmorgon kom nu packar vi ja okej så nu går vi.

Så nu går vi, vi går åt vänster och höger och en sväng hit och dit i en timme.

Jag ser det Jim skynda ja nu äntligen så vi måste leta upp nyckeln titta i alla vägar okej….. 10 minuter efter  Jim ! ja jag hitta nyckeln nu jaaa äntligen så där e två lådor att öppna vi testar först den okej. Nej det var ej den  nä testa den andra ja okej. Omg jag hitta den sa Jill. Okej bra vad är det i den sa Jim jag vet inte hjälp mig att öppna den ja okej.’

omg vad fina mynt  jaa vi kan gå och köpa grejer till kojan och sånt nu!! Sa Jill ja ja ja sa Jim..

Av: iza08olred
Älvdalsskolan, 5c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka