Av: Det blå ögat
Betelskolan, 6
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

.....ta oss här ifrån innan dom upptäcker oss. 
Jim och Jill smög sakta ut ur kojan som dom sovit i. Smygande på tå lämnade dom området och smög in bland dom täta buskarna bredvid bergen. Innan dom lämnade kojan hade Jill tagit med sig kartan som dom hittade på gammelfasters vind. När dom gömt sig bland skuggorna så viskade Jim:
-Tror du att det är våran karta som dom menade?
-Jag vet inte, men det är inte omöjligt att dom menade våran karta, men nu måste vi sova. 
Jim och Jill bröt av några grenar och lade dom på den mjuka sanden som sträcker sig enda upp till bergens början. Jill tittade upp i den stjärnklara himlen och tänkte på dom mystiska rösterna som de hörde för bara en liten stund sedan. Det lät ju faktiskt som att det var tant Elsa som pratade. Jill ska just fråga Jim vad han trodde om rösterna när hon hör ett konstigt ljud. Det är Jim som snarkar, han har somnat. Efter en stund somnade Jill. 

Jim vaknade av att en liten mus kröp innanför hans tröja. Han försökte att inte tänka på det, men det kittlades så mycket så det gick inte att somna om. Han tog tag i musens svans och satte ner den på marken bredvid honom. Musen kilade snabbt iväg bort mot en liten buske som stod mitt på den glänsande stranden, och plötsligt kom han ihåg, kartan! Han väckte Jill som sömnigt gnuggade sig i ögonen och undrade vad det var frågan om. Solen stod redan högt på himlen och vågorna kluckade nere vid stranden. 
-Har du kartan? Frågade Jim.
Jill tittade sig sömnigt omkring, men kunde inte upptäcka kartan som dom kvällen innan hade tagit med sig. Men så kom hon ihåg att hon hade stoppat ner kartan i fickan, och där var den. Lättad höll Jill upp kartan så att Jim också kunde se den.
-Vad ska vi göra nu?
-Vi måste undersöka om kartan leder till den där skatten. 
Jim och Jill reste sig och smög bort till stigen som ledde upp i bergen. När dom var utom synhåll igen tog dom fram kartan. Nu gick det uppför dem var kartan egentligen betydde. 
-Det är verkligen kartan till skatten! 

Av: Det blå ögat
Betelskolan, 6
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka