Av: Barn på rymmen
Nya elementar , 5s
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

gå det är kartan som vi hittade på vinden som dom vill ha. Jill reste sig upp och började packa. Jim reste sig och gäspade högt. 

Dom smög ut ur kojan och gick mot repstegen. När Jill skulle sätta foten på första steget så slant hon och skrek till.  Jim kollade med uppspärrade ögon på Jill och dom såg hur en lampan i hallen tändes och att den stora dörren öppnades.
-Kom vi gömmer oss här. Viskade Jill och drog in Jim bakom ett stort skåp som stod bredvid repstegen. 
-Hålla? Är det någon där? Jill, Jim är det ni? Hörde dom Tant Elsa ropa ut i mörkret. När hon inte fick något svar stängde hon dörren och efter ett tag släckte hon också lampan.
-Det var för nära! Du måste vara mer försiktig! Viskade Jim. 
-Tror du att det var meningen eller? Jill smög ner för stegen så försiktigt hon kunde. Jim hoppade ner dom sista trappstegen och landade med ett duns.
-Tyst! Tant Elsa kan höra! Viskade Jill argt.
-Förlåt mig!Vart ska vi gå? Frågade Jim.
-Vi går till Devil´s Wall, där kan vi gömma oss så länge. Viskade Jill och tog Jim i handen . 

När dom hade kommit ner en bit på stranden hörde dom arga röster.
-Du fattar väl att barnen inte kan någonting! Den ända anledningen till att dom kom hit var för att dom har kartan och den kartan måste vi ha! Hörde dom en bekant röst säga.
-Barnen är smartare än vad du tror! Du är gammal och skruttig du kan inte göra det själv! Hörde dom en annan röst svara som dom också kände igen. Den första rösten var den hesa rösten dom hade hört innan när dom låg i trädkojan och tjuvlyssnade. Den andra rösten var dom inte lika säkra på. Kunde det var Janne Blåöga som bodde vid Thunder Bay eller var det kanske Lobster Bob. Dom hade inte hört Lobster Bobs röst så många gånger. En gång när dom skulle köpa en dricka till Tant Elsa och en gång när han stod och pratade med Anna Silverskatt. 
 -Vi går till fönstret och kollar vilka det är! Viskade Jim och drog Jill till det lilla fönstret som fanns på den ljusblå strandbaren. Jill drog upp huvudet och såg....

Av: Barn på rymmen
Nya elementar , 5s
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka