Av: Tingeling
Gantofta skola, 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi gå! Va varför då? Dom tänker ta vår karta och sen slänga ut oss i havet! Då packade Jim och Jill sina saker och påbörjade sin resa mot toppen där ingen på trehundra år hade varit. När dom hade gått en bit sa Jill ska vi slå läger här över natten. Okej sa Jim. Jim tände en brasa samtidigt fixade Jill  bäddar till dom av gräs och löv. Det var natt Jim var vaken det hade han varit de sista 4 timmarna. Vad var det! Är det når i skuggorna. Nej! Han bara inbillade sig men det verkade faktiskt verkligt. Prassel prassel ut från buskarna kom en räv?Hur kunde den leva här? Jim reste sig upp då sprang räven iväg. Nu när Jim sitter upp känner han hur trötta han är så han lägger sig ner och sover. Han kände solljuset mot hans ansikte. Någon knuffade på honom det var Jill han öppnade ögonen motvilligt. Frukost sa Jill bär och salt vatten. Gått sa Jim ironiskt. Efter frukosten fortsatte dom upp mot berget. Det var 3 dagar senare med hemska! nätter så var dom faktiskt på toppen av berget. Då sa Jim framme skönt. Varför gick vi ens upp hit? Sa Jill. för att fl…. Vem är du? Framför Jim och Jill stod en PIRAT! Jag sa piraten jag vet inte ni vem jag är. Nej sa Jill. Jag är Bamboo Jack och jag vaktar min skatt som ni ska få. VA! sa JIm och Jill i kör. ja ni klarade er hela vägen upp från berget här ni får hela skatten. Sen var piraten borta för Jim för Jim var hemma i sin säng och Jill sov djupt i sin egen säng. Allt var bara en dröm tänkte Jim och gick för att äta frukost.

Av: Tingeling
Gantofta skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka