Av: Wilma Swann
Lillestadskolan, Åk 6
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi handla snabbt, sa Jill och satte sig på knä.

Vad ska vi göra?

Vi kan göra en annan karta som ser likadan ut bara att vägen inte är densamma!

Jim tog fram den ihop rullade kartan ,medan Jill tog fram penna och papper. Hon rullade ut kartan på golvet och la pappret över. I skenet av månen skissade hon av kartan löst med pennan. När hon var klar tog hon den falska kartan och la den där Jim hade hittat den riktiga.Jim tog i sin tur den rätta kartan , stoppade ner den i en gammal flaska och grävde ner den utanför kojan. Efteråt klättrade Jim tillbaka in kojan och dom la sig och sov. 
Morgonen därpå vaknade dom och den falska kartan var borta. Jim log mot Jill.

Nu hade tant Elsa och den hesa rösten gått i deras fälla!
Syskonen tog på sig sina kläder och klättrade ut ur kojan, men innan dom gick grävde Jim fram kartan. Barnen började gå . Den mystiske kartan började vid vattenfallet så det var deras första mål. Sen ledde kartan in dom bakom vattenfallet och in i en kall grotta. Jim rös till och ställde sig lite närmare sin syster. Jill tog fram ficklampan, tände den och dom började gå genom grottan. Hon råkade lysa på en vägg och en stor insekt visade sig. Båda rös till men fortsatte att gå. 
Längre fram i gången hörde dom röster.

Jag visste att ungarna skulle lura oss ! sa tant Elsa.

Vi har nog bara gått fel, sa den hesa rösten.

Högljudda steg kom mot dom. Jill släckte lampan och syskonen ställde sig mot ena väggen. Jill kände en stor sak stryka sig över hennes fot. Långsamt tog hon upp ficklampan, lös med den och såg den stora insekten. Hon skrek till och tappade ficklampan. Stegen hördes allt tydligare ,men innan Jim ens hann reagera öppnade sig marken under dom och dom föll...  

Av: Wilma Swann
Lillestadskolan, Åk 6
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka