Av: Affe
Västra alstad skola, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Historien om the reef
Nu måste vi fly. -Varför då, frågade Jim. För att någon vill ta kartan som vi hittade, svarade Jill. - Men vart ska vi fly då, frågade Jim. -Jag vet inte kanske kan vi försöka hitta skatten och sen fly, sade Jill fundersamt. -Okej vi går och frågar tant Elsa om vi kan få låna lite mat och utrustning, sade Jim. När de hade gått ner smög de förbi lobster bobs hus och sprang sedan vidare till tant Elsas hus när de kom fram till tant Elsas hus såg de att det var tänt i så de gick in. När de kom in såg de att tant Elsa plockade fram mat och tält och camping saker. Hon hörde inte när vi kom -Hej, sade Jill.Tant Elsa såg sig först omkring. När hon såg oss blev hon först chockad sedan frågade hon vad vi ville. -Kan vi få låna ett tält och lite mat, frågade Jill. -Varför vill ni det, frågade tant Elsa undrande. För vi ska ut och campa, sade Jim. -Visst men ni får ta det själva det är i garaget, svarade tant Elsa. När vi kom in i garaget hörde vi en smäll. Först trodde vi att det var något som hade trillat ner. Sen såg vi att det var dörren som hade stängts med en smäll. Vi bankade på dörren och skrek att tant Elsa skulle öppna men hon skrattade bara åt oss. Efter en stund hörde vi att en dörr öppnades och sedan stängas. När tant Elsa gick ut började vi tänka på hur vi skulle komma ut. Det fanns ett fönster som var öppet men det var bara ca 35 cm stort så vi kunde inte komma ut. Jim såg en stor såg som han tog och började såga till slut hade vi sågat ett tillräckligt stort hål så att vi kunde klättra ut. När vi hade gått ut såg vi ett stort tält och en påse med mat och vatten. Vi tog påsen och tältet och gick ut. -Vart ska vi, frågade Jill. -Vad menar du, frågade Jim. -Kolla på kartan, sade Jill. Okej, sade Jim. När Jim hade letat en stund viskade JIm upprört till Jill -Jag har inte kartan. Men var är den då, frågade Jill. Den är kvar i tant Elsas hus, viskade Jim. viskade. De sprang tillbaka till hennes hus när de kom fram gick de in. De började leta efter kartan. När de hade letat en stund hörde de fotsteg och röster utanför. Tillslut hittade Jim kartan men då hörde de att någon öppnade dörren.

Av: Affe
Västra alstad skola, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka