Av: kapten krok
Ol andersskolan, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim nu måste vi härifrån, viskade Jill förskräckt. 

Jill drog snabbt Jim i armen. Jim fattade inte vad som hände. Men efter 1 sekund var dem ute ur kojan. Jim frös jättemycket det var minus grader. Men som tur hade storasyster Jill med sig deras ryggsäck, full med mat, kläder och kartan.  

-Stanna Jill! Var är vi på väg och kan jag få min jacka annars kommer jag frysa ihjäl, ropade Jim förtvivlat. 

-Vi ska hitta den försvunna skatten och vi måste skynda oss, ropade Jill medans hon slängde en jacka till Jim. 

-Varför måste vi skynda oss, ropade Jim oroligt. 

-För vid gryningen kommer tant Elsa och snubben börja leta efter oss, för att vi inte är i kojan!! Skrek Jill förtvivlat. 

Jill stannade och tog upp något ur sin ryggsäck det var ett tält. Dem började sätt upp tältet. Men just när dem var klara med att bygga upp tältet så tittade Jim upp och såg en grotta en bit längre bort. Jim sprang och gömde sig bakom Jill och viskade oroligt till Jill: 

-Tänk om det finns ett moster i grottan och pekade åt det hållet grottan låg åt.   

-Det är ingen fara Jim, viskade Jill. 

-Okej då, sa Jim oroligt. 

Klockan fem på morgonen vaknade Jill. 

-Jim, skrek Jill. 

-Vad är det, sa Jim tröt. 

-Jag drömde bara en mardröm, svarade Jill medans hon pustde ut. 

Dem packade ihop tältet och hjädde sig av till grottan. Båda smög långsamt fram till grottan.  

Jill kickade in och inget farligt fanns där inne. Då gick dem lugna in i grottan. 

 Sedan såg dem något som såg ut som en trapp. Jill gick närmare den och sa lite nervöst: kom! Till Jim. Dem gick uppför trappan hand i hand. När det var tre trappsteg kvar ramlade Jim ner för halva trappan. Jill skyndade sig ner.  Det var en lång trappa. Till sist kom dem upp och där låg skatten... 

Av: kapten krok
Ol andersskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka