Av: STENHJÄRTAT
Kulturama, 4c

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Skynda dig Jim! Nu måste vi packa. 
- Varför då? – Vad tror du? Vi måste härifrån innan dem stjäl skattkartan!
Vi ska hitta Bamboo Jacks skatt!
-Men Jill hörde du inte vad Tant Elsa och nån skum gumma viskade om?
Tant Elsa verkar verkligen vilja ha den där skatten.
Hon kanske har letat efter den i hela sitt liv!
Tant Elsa kommer ju att försöka mörda oss!
Vill du verkligen ta den risken?
-Mmmm..men annars skulle ju hon sno skattkartan när vi ligger och sover.
Det här har jag längtat efter i hela mitt liv!!! Jill höjer rösten så mycket att hon inte märker fotstegen utanför dörren. Jim håller för Jills mun. Och då slutar Jill att skrika. 
Jill springer till en korg fylld med äpplen, där de har gömt skattkartan.
Jill räcker åt skattkartan till Jim och Jim tar emot den.
Kojan ligger på marken så det är inte så svårt att ta sig in.
Trädörren står på glänt. Jill tar sina knogar och slår sönder glasrutan. Nu hörs fotstegen snabbare och fler. Jim och Jill studsar ut genom fönstret.
Varken Jim eller Jill har nog aldrig sprungit så snabbt i hela sina liv som dom gjorde nu.
De springer förbi Lobster bobs bar men han verkar inte vara där. Till slut så är dem inne i djungeln.Jim tycker att det är så fint här. Jill också. Det är så grönt och fuktigt prisis som en vanlig regnskog. Men det var någonting som skilde sig från en vanlig regn skog men Jim och Jill kunde inte sätta fingret på vad. Nu började det att bli ljust. Både Jim och Jill var tvungna att sätta sig ner av trötthet.
-Har du skattkartan frågar Jill. -Ja. -Förlåt att jag skrek åt dig jag blev ja….jag vet inte. Arg. -Det är okej. Jill ler. Men plötsligt så känner Jill att någon är bakom henne. Hon vänder sig om raskt. Och där står Lobster bob. Han har en röd skjorta på sig och bruna byxor och så är han barfota. 
-Vad gör du här? Är du också ute efter skatten säger Jill.-Jag hinner inte prata så mycket, vi måste sticka säger Lobster bob. Ni är ju de utvalda. -Till vadå? Säger Jim och går till Jill och Lobster bob.
Lobster bob svarar inte på frågan istället så säger han så här: Vi måste hitta Bamboo jacks skatt. Vi måste ta den till hans grav. Annars så………………

Av: STENHJÄRTAT
Kulturama, 4c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka