Av: AVON
Noltorpsskolan, 5c

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi in i skogen, viskade Jill. 
Dom rusade iväg in i skogen. Dom båda var livrädda och flåsade som bara den.
Vad ska vi göra? frågade Jim med rädslan ända upp i halsen.
Jag måste gå och fixa en sak, jag kommer snart, svarade Jill och försökte låta modig.
Okej, skynda dig, sa Jim nervöst.
Jill gick iväg och kom tillbaka efter ungefär 10 min. 
Vart gick du? frågade Jim.
Jag kollade bara vart dom var så att vi vet vilket håll vi ska åt, svarade Jill med en liten darrande röst.
Okej, sa Jim misstänksamt.
Nu så fortsätter vi, sa Jill bestämt.

Dom fortsatte in i skogen. Jim såg förskräckt ut hela tiden. Jill försökte lugna honom men det gick inte så bra för det enda han kunde tänka på var vad dom där personerna och tant Elsa tänkte göra. Jill gick så långsamt bara för att han tänkte. Jill blev irriterad på honom för att han var så långsam.
Jag vet vad du tänker på, sa hon plötsligt.
Okej, svarade han.
Sluta med att tänka på det och skynda på för annars så får vi nog reda på det, sa Jill med en irriterande röst.
Okej, du har en poäng där, svarade Jim nervöst.
Nu skyndar vi oss, sa Jill bestämt ännu en gång. 
Bra ide! svarade han.
Dom båda gick mycket snabbare nu. När dom kom fram till en liten skogsdunge så sa Jill att hon var tvungen att gå iväg igen. Jim lät henne gå och stod då helt ensam kvar…
Efter en stund så kollade han sig omkring för att se om hon var på väg. Det enda han kunde tänka på var om hon hade lämnat honom bara för att han är en sådan fegis. Han var rädd för allt medans hon var världens modigaste. Egentligen vad konstigt för syskon att vara så olika. Jag är alltid ensam och utstött i skolan jämfört med henne, hon är den populäraste i hela skolan. Hon pratar ofta om att hon hade önskat sig en coolare brorsa. Men hon är ju jättesnäll hon skulle aldrig lämna mig.

Nu hade det gått ungefär en halvtimme. Hon hade inte kommit tillbaka. Men plötsligt så rullade en jätte stor stenbumling ner från det stora berget rakt mot honom. 

Av: AVON
Noltorpsskolan, 5c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka