Av: Sofiaochava
Engelska skola, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hitta skatten.

De gick vidare längst vattnet, vattnet var ljusblått och glittrande.Nu kunde de  inte vända dom var redan för långt bort. Dom kom till en skog det är dit deras karta har lätt dom till, dom lyfter på stenar och grenar och tillslut hittar dom en lapp det står “följ den blå linjen och ta med alla lappar ni hittar” 

    -Vattnet! Det är vattnet  som är den blåa linjen, säger Jim med en glädjefull röst.

     Vattenfallet, där stannar ju vattnet vi ska till vattenfallet tänkte dom.Efter ett tag kommer de till vattenfallet.

-Kom Jim jag hitta lappen, skriker Jill med  hög men även lite mörk röst.

På lappen så stod det “hitta rätt knapp” Jim kommer och råkar putta Jill in i en knapp och en dörr öppnas. Dom går in

    - Hjälp mig snälla någon hjälp mig, säger en rösten. Jim och Jill ser en kvinna  hennes armar är fastspända av en kedja.

    - Nån har spänt fast mig här, säger den kvinnan. 

    -Vem, frågade barnen?

    -Jag , sa kvinnan.

    -Jim, spring! Skriker Jill.

Kvinnan drar lås kedjorna och springer efter dem.

    dom  klev ut och smäller dörren

    - Vad la du i fickan, undrar Jill.

  -  Vissa,säger Jill 

Jim tar upp ett papper  ur sin jeansficka.Det var lappen .Dom skulle till berget. Nu när de framme såg de en skål  det stod att alla lappar ska va här för att hitta skatten.Jim och Jill börjar genast att plocka upp alla lappar. Plötsligt kom en datorröst som sa “en lapp kvar” Dom båda va förvånade. Lobster bob har den tror jag , säger Jill med darrande röst.

Dom börjar sakta  att kolla runt på berget ifall han var där. När dom såg han undrade dom hur dom skulle få tag på sista lappen dom såg den Dom tänkte det här är vår chans. Jim springer fram till lappen och tar den och kastar den i  skålen där alla lappar ska va. När dom har kommit ända ner till botten ser dom ett rum med massa guld de hitta nyckeln dom lyckades och kom in i guldrummet och nu är dom rika och har delat med andra. Och Lobster bob hitta aldrig hem igen…...

Av: Sofiaochava
Engelska skola, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka