Av: amathelatus
Internationella Engelska Skolan Järfälla, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Skynda dig Jim. Nu måste vi dra här ifrån.
Jim lät tveksam, men på något sätt övertalade Jill honom. Direkt började de packa så de kunde åka så tidigt som möjligt. När de hade packat så somnade de direkt. 

På morgonen nästa dag följde de direkt en bit på kartan. Det hade regnat och var lite fuktigt i luften. Sjön hade fyllts med vatten och vattenpölar hade kommit. Men de kom på att de inte riktigt vet vart de ska gå. 
- Kartan är borta! Skrek Jim.
De började bråka och skyllde på varandra. Tillslut började de gå tillbaka och leta efter kartan. De hittade kartan i en vattenpöl men då märkte Jill att det fanns ett kryss mitt på kartan. Tillsammans springer de så fort de kan till krysset men de fick hinder. De stöter på Lobster Bob.
- Här får ni inte gå! Ropar Lobster Bob. 
-Men det är väger på kartan ju! Snyftade Jill lite lätt. 
Jim och Jill gick där ifrån och Lobster Bob trodde de inte skulle komma förbi. 

När de hade gått ett tag gick de tillbaka men de smög sig förbi Lobster Bob i skogen bredvid. Som tur märkte han ingenting. 
- Jill titta! Det är två cyklar som vi kan ta och cykla till skatten! hojtade han glatt. 
De tog upp cyklarna och cyklade iväg. 

De hade åkt ett tag och de var nästan framme.
- Nej är det där en till vakt?! Sa Jill.
- Ja det tror jag tyvärr, men vi ska nog lyckas smita förbi, sa Jim peppande. 

Efter de hade cyklat en liten bit till var de framme. De stirrade på vakten och vakten stirrade på de. 
- Tror du det kan v... sa Jill innan hon såg att det var Bamboo Jack. 
- Ni har klarat uppgiften, sa Bamboo Jack. 
- Va..vadå för uppgift? Sa de i min på varandra.
- Ni är tillräckligt modiga för att få skatten. De fick gå in i grinden som han vakta och det var ett jättestort vattenland som hette The Reef! Hela deras klass var där och de hade så kul! När alla åkte hem skulle hela klassen hoppades hela klassen att de kunde få uppleva det igen!

Av: amathelatus
Internationella Engelska Skolan Järfälla, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka