Av: Kapten svart öga
Turingeskolan, 5AC

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

kapitel 2 på väg mot den försvunna skatten

Skynda dig Jim.Nu måste vi gå för att hitta skatten

Efter några mil av vandring.

Det var en tung natt, syskonen hade vandrat nu i snart flera mil,Jim och Jill var trötta,hungriga och nära på att förlora hoppet på att hitta skatten.Fast då hittade Jim en grotta som såg ut som ett ägg med en liten öppning där dem kan sova för att få ny energi.Syskonen gick och la sig på två lövhögar och kartan förvarade dem under en annan lövhög.Fast det var en sak som syskonen inte tänkte på,det var att kvinnan som dem tror är tant Elsa och personen som syskonen inte känner till var nu på väg mot skatten också.

Nästa morgon vaknade Jim och Jill..Jim skulle gå för att ta fram kartan, fast när Jim kollade under lövhögen var kartan inte där.Jim sa -Jill Jill kartan är inte där,Jill tänkte att Jim skojade fast det gjorde han inte.Nu kunde syskonen inte hitta skatten eller inte åka hem.Jim sa-Jag tror jag vet vem som har tagit kartan.Jill sa-Det vet jag också.Båda sa det samtidigt tant Elsa och personen med den hesa rösten.När Jim och Jill träffade tant Elsa för första gången så sa hon att hon har som en förmåga,hon är jättebra på att följa fotspår,så det var så dem fick tag på kartan,om det var dem som tog kartan.

Nu var syskonen för hungriga,får dem inte i sig någon att äta är det här deras sista dag.Det fanns en skog nära grottan som Jim tänkte att dem skulle kunna hitta något att äta,så syskonen gick till skogen.Nu var dem framme i skogen.Skogen såg ut som en pirat djungel som allt ögat kunde nå var förstört,det luktade godare än vad det såg ut i djungeln,fast gott luktade det inte, man kände som en smak av fisk soppa i munnen fast det kunde vara mormors äckliga fisksoppa som dem åt för en vecka sen,fast smaken sitter fortfarande kvar i munnen.Nu var syskonen framme vid ett illaluktande bananträd,hela vägen fram till banan trädet kände Jill en känsla av att någon förföljer dem.Jill tänkte först att det var en inbillning men då-

Av: Kapten svart öga
Turingeskolan, 5AC
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka