Av: Kapten Jacobsson
Vännäsby skola , 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim nu måste vi hitta skatten innan dom hittar den,viskar Jill.

-Okej men hur ska vi göra? ,frågade Jim.

-Vi går upp tidigt imorgon och letar efter skatten,sa Jill.Okej god natt,sa Jim.

-God natt,sa Jill.Sen på morgon börja det leta dom mötte några som hette Clint och co dom var papegoja syskon och dom är ganska skygga.Dom hjälpte Jill och Jim.
-Vi såg tant Elsa och Lobster Bob gå upp för berget,sa Clint och Co.

-Okej då vi måste komma före dom,sa Jim.Och sen fortsätter dom att gå och när dom gick rakt fram så var det en grotta som dom ramla ner i .Det visste inte vad det skulle göra.Så dom ropa på hjälp.Men ingen kom så dom kolla runt men dom hittade inget att komma upp med.Så då åkte Clint och Co till Tant Elsa och sa kan ni hjälpa Jim och Jill dom har ramlat ner i en grotta.Då sa Tant Elsa ja vi kommer och när dom var framme så tog dom en pinne som Jim och Jill kunde komma upp med.

-Tack så mycket sa Jim och Jill.

-Det var så lite va gjorde ni här egentligen? frågade Tant Elsa.

-Vi ville bara utforska ön lite grann.sa Jim och Jill men en försiktig röst.

-Okej men vi syns ikväll,sa Tant Elsa .

-Ja det gör vi,sa Jim och Jill
Nu hoppas dom att det inte kommer några fler faror.Snart var dom uppe men dom hörde Tant Elsa och Lobster Bob prata om att skatten var rakt fram . Då sprang dom så snabbt dom kunde för att komma före Tant Elsa och Lobster Bob.Och när dom var uppe på berget så letade dom efter skatten.Dom såg ett kryss så dom började gräva. Dom grävde typ 2 meter och då kunde dom inte gräva något mer för det var någon hårt.Då förstod dom att det var skatten så dom försökte få upp den.När den var uppe så gick dom och täppte igen hålet och gick åt sidan så inte Tant Elsa och Lobster Bob såg dom. Och när dom såg kista så var det ett hänglås som tur hade dom med en tång.Och när dom hade knipsat av den så öppnade dom kistan och där i var det. Vad tror ni det är i kistan?

Av: Kapten Jacobsson
Vännäsby skola , 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka