Av: Ginger
Strömsholms skola, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

skynda oss att hitta skatten.
Nästa morgon vaknade Jim och Jill och började fixa frukost. De satt och åt på ett berg. Samtidigt hörde Jim att något knakade typ som att nån klev på en gren.Jim smög mot kojan och när han kom fram så var kartan borta.
-Jill kom fort sa Jim. Jill sprang mot kojan.Jim börja tänka på alla röster de hade hört, den där tanten och nån mer röst.Jill såg att nån sprang iväg så hon sprang efter.
- Vart ska du Jill, sa Jim.
- Jag ska ta fast tjuvarna, sa Jill. Jim packar ihop alla saker han tror att de behöver t.ex kläder, mat och verktyg. Jim tog andra vägen. När Jim kom fram till en skog satte han upp en snubbeltråd så att tjuvarna skulle ramla i ett hål. Jim såg Jill långt bort så Jim sprang och gömde sig. Tjuvarna kom sakta mot honom och precis innan snubbeltråden så tappade en av tjuvarna kartan och fortsatte att springa. Snubbeltråden fungerade som den skulle, Jill tog kartan och sprang Jim sprang efter de han springa en stund innan det tog stopp varken Jim eller Jill viste vart de var. Men Jim hade ju packat med ett rep som de kunde har runt midjan medans de  klättrade ner för ett berg. När Jim hade klättrat en bit så såg han en sten som såg ut som en lucka han tog bort stenluckan och kikade in i hålet han såg en liten kista han tog med den ner på marken. När det hade kommit ner så kollade kollade de vad det var i kistan och det var skatten och skatten var en massa guldmynt och en massa smycken de vandrade en stund tills det hittade ett ställe som de kunde bo på i några dagar när det kom hem till deras riktiga hus. Så berättade de hela historian för deras föräldrar och de blev så stolta över Jim och Jill så att deras föräldrar plussade på 100 kr på Jim och Jills veckopeng. Jim och Jill åkte till banken och skulle lämna in skatten men en kille i banken sa att de fick behålla skatten. Den kvällen fixade Jim och Jill inför en stor fest dagen efter. Den festen blev JÄTTEBRA! De hade aldrig haft en sån bra och lyckad fest som den här.

Av: Ginger
Strömsholms skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka