Av: Kapten Omar
Tingvallaskolan , 6A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

                              Kapitel 2- Det stora krysset

-Vad måste vi? Frågade Jim skräckslaget medan han låg undanskymd under täcket. 
- Vi måste förstås hitta skatten, Bamboo Jacks erövringar som vi kan bli förmögna av och tänk på vilket äventyr vi kommer att ha, sa Jill upphetsat.
- Ja, och jag kan köpa en massa godis, hojtade Jim glatt ut samtidigt som han hoppade ut ur täcket.
- Men vi måste först ta oss bort härifrån, tant Elsa och den andra personen som hon viskade med vill ju ta vår karta. Om de tar den kommer vi aldrig att hitta skatten, förklarade Jill för Jim. 
                Jill och Jim packande ner det viktigaste av sina saker och tassade snabbt iväg. När de hade kommit ut ur kojan såg de tant Elsa och lobster Bob prata utanför strandbaren som de hade fått sova bakom. De förstod då att det var lobster Bob som Elsa hade pratat med tidigare. Syskonens plan var att bege sig av till båten som de lämnat kvar vid stranden och paddla iväg till andra sidan av ön där det stora röda krysset fanns markerat på kartan. De behövde förstås först smyga förbi tant Elsa och lobster Bob. De insåg då att strandbaren hade stora palmer och buskar runt omkring sig som skulle kunna ge dem en chans att fly bort ifrån tant Elsa och lobster Bob.
              -Skynda nu Jim, vi måste ta oss till båten. Vi kan springa bakom alla dem här palmerna och buskarna och så kan vi springa så snabbt vi kan mot vår båt, viskade Jill till Jim med en rädd röst.
- Men måste vi? Dem kan fånga oss och då kan vi bli hårt straffade, som i den där läskiga filmen jag såg för inte så länge sedan, sa Jim lite förfärat.
-Men vill inte du bli rik Jim. Då kan du köpa så mycket godis du vill och du behöver aldrig mer fråga          
  mamma och pappa om pengar, du kan köpa vad du än vill. Så skynda nu så att dem inte ser oss,sa Jill. Syskonen tog en snabb löpning bakom palmerna och buskarna. Då hände det något helt oväntat och förfärligt. Jim hade råkat trampa på en liten gren så att man hörde ljudet av att den knäcktes ända bort till tant Elsa och lobster Bob. Elsa och Bob tittade mot barnen men såg inte dem. Jill och Jim visste inte vad de skulle ta sig till. Skulle de gå tillbaka till kojan och välja att inte bli förmögna på Bamboo Jacks skatter eller skulle de satsa allting och ta löpningen till båten. De bestämde sig för att bli rika och satsa allt på att löpa en liten bit ner till båten. De samlade all sin kraft och sprang det snabbaste de någonsin gjort. De sprang bakom buskarna och träden och ner till stranden. Nu var det bara att dra in båten i vattnet och paddla iväg så snabbt de kunde. Precis när de hade fått in båten i vattnet och satt sig i den såg de tant Elsa och lobster Bob springa mot dem. Bob och Elsa hade listat ut att Jim och Jill smugit iväg. Nu var det bara för syskonen att paddla så snabbt de kunde. De paddlade och paddlade tills de hade kommit ut till djupare vatten. Nu kunde inte Elsa och Bob följa efter barnen. De hade lyckats. De var påväg mot andra sidan av ön där skatten var lokaliserad. Nu kunde inget stoppa dem från att få skatten och bli förmögna. Eller? Det var i alla fall det dem trodde…


Av Omar Yousofzai 
Tingvallaskolan  klass 6A 

Av: Kapten Omar
Tingvallaskolan , 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka