Av: burrito is really sexy
karljohanskolan, 5D

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss att leta efter skatten.

Jag tycker vi ska passa oss för dom som är utanför. Dom verkar inte vilja göra något bra med den där skatten, säger Jim
De tittar på varandra och utan ett ord smyger de sig försiktigt ut ur kojan, när månens ljus smyger sig fram från ett moln ser dom att det var Tant elsa och barägaren.

Jill, jag måste nysa.

NEj INTE NU.

Men jag måste aatisooh.
Vad var det, sa Tant elsa och vände snabbt sitt huvud åt deras håll, Jill och Jim duckar snabbt. Tant elsa är på väg dit men precis när hon skulle kolla bakom den stora stenen började barägaren att prata och Tant elsa gick tillbaka till honom.

Kom nu Jim så går vi, sa Jill

Okej, sa Jim
Skogen är jättetät och dom måste komma på en annan plan fort så att Tant elsa och barägaren inte hitta skatten före oss.  

 
Och nu påbörjade dom sin långa vandring…

Dom var på väg till stranden eftersom att skogen var för tät och dom skulle aldrig kunna ta sig igenom den delen av skogen.

Så nu gick dom nere vid den varma stranden. Dom hade gått en bra stund nu och det hade börjat bli morgon och sanden började bli väldigt varm.

       Det var en bra bit att gå på stranden, iallafall tre timmar till.
Jim! ser du, det är en gård där. Vi kanske kan köpa något att ta oss fram på där, sa Jill.

Ja! kom så springer vi, sa Jim

 Dom började springa, dom var snart framme. Dom hade med sig lite pengar hemifrån som dom skulle betala för.
Nu var dom framme på gården, den var så fin och vacker den hade allt från grisar, hästar, kossor och ankor.

Alla djur hade egna hagar, dom såg ut som att ha det jättebra.
Kom så går vi till gårdsägaren, sa Jim

Okej, sa Jill   

Hej.., sa Jim 

Hej, sa gårdsägaren med en röst som lät jätte mjuk och snäll

Vad heter du? frågade Jill

Jag heter Maja vad heter ni?, sa maja 

Jill och Jim vi är bröder, sa Jill med en nyfiken och glad röst.
Efter att ha lärt känna Maja lite så frågade dom kunde få låna två hästar. Maja sa att det kostade 700 kr för att låna båda hästarna men med sadel så kostar det 1000kr. Dom fick låna hästarna men dom valde att inte ta sadlarna.
Lite senare red dom iväg på dom stora hästarna. Jills häst var en skimmel och jims var en jättefin isabellfärgad. 
Nu skrittade dom nere vid havskanten. Det luktade friskt hav, och vågorna skvalpade upp på dom stora grå stenarna. 

Det började bli sent och dom hade en bit kvar, så dom satt av och la sig under ett träd på sina två filtar de fått av tant elsa. De låg och kollade upp mot dom stora stjärnorna och hörde hästarnas frustrande. 
Nästa dag så höll dom på att packa sina filtar på hästarna. Precis när dom lagt på filtarna såg dom några svarta skuggor bakom dom, när dom tittade bak så såg dom Tant elsa och barägaren. Jill och Jim slängde sig upp på hästarna och galopperade iväg på den evigt långa stranden.

Det stänkte upp vatten och sand efter hästarnas hovar. Dom kollade bak och dom ser att Tant elsa och barägaren har en fyrhjuling, dom åker efter Jim och Jill men då så ser jill en öppning till skogen. Dom saktar ner och travar in i öppningen. Elsa och barägaren kommer inte igenom med deras fyrhjuling.
Tror att vi skakade av oss dom, sa Jill

Ja för till tillfället, kom nu, sa Jim 

             
Dom följde kartan genom skogen och dom hade kommit                          halvvägs. När dom hade kommit en bit in i skogen så saktade dom av till skritt och sedan gick dom där i den stora gröna skogen, den var rätt så fuktig och varm. 

Där dom skrittade med sina hästar var det en å som rann precis brevid dom, dom satt av hästarna och lätt dom dricka vatten från ån medan jill och Jim hade hittat ett bananträd som dom plockade av bananer från och åt.
Efter en stund så behövde dom ge sig vidare  eftersom att Tant elsa och barägaren fortfarande letar efter skatten, eller rättare sagt efter Jill och j

Jim eftersom att dom har kartan. 

Dom hoppade upp på hästarna och fortsatte att skritta genom skogen. Men sen hörde dom något bakom sig. Utan att kolla bak så satte dom full fart fram i galopp, menas dom galopperade genom skogen så titade dom bak och där var tant elsa.
Jim det är bara tant elsa där vart är barägaren?

DÄR! 

 

barägaren hoppade fram från ett träd framför dom men det var nog inte en så smart idé för hästarna satt fart i full galopp över barägaren.

Till slut såg dom ett slut på skogen. 

När dom kom ut så var det himlen grå och det luktade illa, när dom kollade upp så såg dom en jätte stor vulkan… Dom var framme, skatten skulle finnas i en liten grotta utanför vulkanen. 

Dom såg ett pyttelitet hål i vulkanen där hästarna inte kunde komma igenom. Så Jill och Jim hoppade av hästarna och binde fast dom i ett träd. Sen så klättrade dom ungefär 5 meter upp på vulkanen. Där var det det lilla lilla hålet, dom började krypa in. Det var stenigt och gjorde ont.
Jim! 

Ja, sa Jim

Vi måste skynda oss innan vulkanen får ett utbrott då kommer både vi och skatten dö, sa Jill

Okej kom igen nu, sa Jim
Marken började skaka och dom var precis framme. Dom såg skatten där framme i det mörka rummet som var upplyst av facklor som satt på väggarna. Dom sprang fram tog skatten och sprang därifrån. Dom kröp så fort dom kunde och nu började marken skaka ordentligt och stenar ramlade.

När dom var ute så sprang dom såå fort hoppade upp på hästarna och galopperade iväg så fort dom kunde. Vulkanen fick ett jättestor utbrott och lava var precis bakom hästarnas hovar, det föll stora stenar och det var helt grått överallt.
När dom kommit en bit bort så var dom säkra. Det skvätte lava och stenar exploderade och där stod dom och tittade och visste inte vad skatten var till för eller varför den var så viktig, dom visste inte vad dom

skulle göra för dom skulle alltid ha fiender efter sig och dom kommer inte hem. Dom var väldigt oroliga om hur deras framtid skulle se ut.                     
 

     


 

 

Av: burrito is really sexy
karljohanskolan, 5D
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka