Av: Alicia W
Hägerstenshamnen, 5b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss med att hitta skatten innan Tant Elsa och Lobster Bob hittar den först.
-menar du att vi ska gå nu…du hörde väl vad dom sa att det finns saker som rör sig i skuggorna på natten. Sa Jim med en rädd röst.
-vem bryr sig, vi hjälper varandra. Men skynda dig nu med att packa väskan. Sa Jill.

De packar väskorna långsamt och tyst. De öppnar tyst och försiktigt dragkedjan från kojan och smyger ut till den tropiska skogen. De tänder ficklampan. Jim riktar ljuset åt höger…där var en person. Hen var superlik Lobster Bob men det kan väl inte vara…

-Lobster Bob…men vad gör du här! Sa Jim.

Lobster Bob går långsamt fram till Jim och Jill.

-Jim och Jill ni är i fara.

Jim och Jill blev helt tysta. De tänkte efter att det kanske inte var sant, det som Lobster Bob sa. För han var ju ändå där när Tant Elsa pratade om skattkartan.
-va vad menar du? Sa Jill
-jag menar att ni är i fara från Elsa, inte från mig. Jag lovar på dem sju haven. Jag kan hjälpa er att hitta skatten. Jag lovar.
Jim och Jill tittar på varandra och nickar.
-okej. Sa Jim.

 LÄNGRE IN TROPISKA SKOGEN
Hela tiden kände Jim Jill att det var någon som följde efter dem, någon som ville ha skatten. Lobster Bob kände precis samma sak.
-vi är snart framme säger. Sa Jill
Hon pekar på kartan och visar Lobster Bob. Han nickar. Nu skulle de bara gå förbi träsket och sen gå igenom en grotta.
Det var svårt att komma förbi träsket men de klarade det.

VID GROTTAN
Man trodde att grottan skulle vara stor, men den var ganska liten fast lång. De gick in i grottan. De gick och gick tills de såg ett ljus, de sprang mot ljuset. Grottan tog slut där. Det var som om de kom till en helt annan värld, som ett paradis.
-wow! Sa Jim.
-Nu fattar jag. Det här var Bambo Jacks skatt. Ett hemligt ställe. Sa Jill
Ett skratt hördes i paradiset. Elsa hoppade ut från några buskar.
-äntligen har jag hittat dig! Skrek Elsa

Alla springer till vattnet och badar och njuter av Bambo Jacks skatt!

Av: Alicia W
Hägerstenshamnen, 5b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka