Av: Wibeliwobeli
Herresta, 4A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Nu måste vi vad sa Jim leta efter skatten såklart packa dina saker vi sticker vid gryningen men först sov lite min bror för imorgon börjar vår skattjakt.

Jim vaknade av att Jill ruskade om Jim och sa vakna när de gick ner för trapporna där väntade massor av mackor på de med skinka och ost Jim började drägla. Men då tog Jill började packa ner alla mackor och sa till Jim vi tar det som färdkost till skattjakten så då gjorde Jim samma sak sen när deras ryggsäckar var fulla satte de fart mot dörren och ut genom dörren när de var ute möttes de av Lobster bob Jill försökte ta sig förbi men då flyttade Lobster bob på sig och sa kan jag snälla få kartan. Och då sparkade Jim honom i smalbenet och Lobster bob gav ett sjut av smärta Jill och Jim sprang mot djungeln som ledde mot bergen och sen efter en stund stannade de för att hämta andan Jill tog kartan och två mackor och gav en macka till Jim Jim tog mackan och en stor tugga av den. Jill tog också en tugga av sin macka och kollade på kartan de skulle gå norrut mot bergen och då såg Jim en skugga och sa till Jill men hon sa att det var skitnack och började gå Jim tätt intill och några få hundra meter och såg tre papegojor bandana runt huvudet den andra hade en sjal den tredje hade en pirat hatt då sa den med hon har kartan kr raa.  

Jim utbrast i chock och sa de kan prata den med hatt sa så klart vi kan prata kr raa den med bandana försökte rycka åt sig kartan. Men Jill slog den på näbben och den flög tillbaka till sin gren Jim undrade var de ville ha kartan då sa den med sjalen  berättade allt att de var på väg till Lobster bob för att berätta nya historier men då såg beda att ni hade kartan så vi försökte ta den avbröt clint oj förlåt sa asta jag är asta sa den med bandana jag är beda sa den med sjal jag heter clint sa den med pirat hatten och de började gå upp mot berget när de var halvvägs framme stannade Jill och blev förvirrad Jim titade på kartan då tog clint och brände kartan de kom en ljusstråle skatten vis

Av: Wibeliwobeli
Herresta, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka