Av: Coolingwallahi
Nya Elementar, 5 viking
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

hitta skatten! 
- vi måste ju sova först? Klockan är ju typ tio på kvällen?!
- A, vi börjar leta imorgon. Men du går och letar efter ett ställe vi kan sova på, så går jag och letar efter en affär. 
Jill var påväg till en superlivs som låg på den mystiska ön några hundra meter bort från där dom hade pratat med gummorna, medans Jim letade efter en bra plats att sova på. 
- Det här blir nog bra. Sa Jim till sig själv. 
 Han kollade på ett kort träd med mossa löv och mossa på Marken. Han tog fram sin ryggsäck och plockade fram en liten påse med en reskudde. Han la den längst in mot trädet och tog fram sin telefon. Han försökte få tag på Jill, och som tur var lyckades han nå Jill.
- Du Jill, jag har hittat ett jätte bra ställe i den lilla Jungeln brevid stugan där tant Elsa bor. 
- Okej, jag har hittat superlivs och det fanns allt möjligt men jag hade bara råd med två flaskor med vatten och fyra mini baguetter som vi brukade äta hemma. 
- Okej men kom så snabbt som möjligt innan det blir mörkt.
- Aa, jag lovar jag ska skynda mig. Jill skyndade sig hem. När hon kom hem såg hon att Jim redan halvsov. Hon tog fram sin reskudde från sin ryggsäck. Hon la den brevid Jims kudde. Dom hade inga filtar men det var så varm så det behövdes inte.
Nästa morgon var dom påväg upp på det stora berget. Dom gick och gick men det kändes som att dom aldrig kom upp. 
- När är vi framme Jill? Sa Jim trött.
- Jag vet inte men du ser ju att det inte är långt kvar. 
Solen stekte på deras oskyddade ansikten.
- Kan jag få vattnet Jill? Sa Jim gnällande. 
- A, ska vi stanna och äta lite? 
- Ja! Nästan skrek Jim. 
Dom stannade och åt en baguett var och drack lite vatten. Dom var uppe på berget. Kistan låg längre bort på berget. Dom gick fram och fick direkt upp det rostiga låset. I kistan låg en massa gul, och en karta.
- En skattkarta! Sa Jim
- A, sa Jill instämmande.
Och Jill förstod att allt dethär bara var början på ett otroligt spännande äventyr. 
Syskonen tittade på varandra med ett leende. 

Av: Coolingwallahi
Nya Elementar, 5 viking
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka