Av: Grenen
Nya elementar, 5 G
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

... hämta kartan och sticka.
Jim sprang till hyllan där kartan låg, han rykte till sig den och råkade riva av en liten bit på vägen. Jill och Jim sprang ut igenom öppningen på kojan och hoppade ner i sanden. Natt luften var kall och fuktig när den slog Jills emot bara ben. Jill ställde sig bredvid Jim och granskade kartan noggrant.
- Ska vi verkligen göra det är?, frågade Jim
- Ja, hur ska vi annars få reda på vad det är för skatt?, sa Jill med en bestämd ton
Syskon gick och gick, de kom närmare och närmare krysset på kartan. 
- Jill titta soluppgången!, sa Jim med beundran i rösten
- Wow, sa Jill
De fortsatte att gå under dagen.
- Jill mina fötter värker, klagade Jim
- Vi går tills det är solnedgång och då slår vi läger, sa Jill bestämt 
- Okej, sa Jim
När solnedgången kom så kände Jim hur lättnaden sköljde över honom. Han satte sig ner i sanden och började massera hans fötter.
- Vänta här jag går och hämtar ved, sa Jill och gick iväg
Jim tog tag i deras rosa ryggsäck och drog den till sig. Han fiskade upp ett paket med tändstickor och ett paket med korv. Jill kom tillbaka med hela famnen full med ved. De hjälptes åt att ställa alla pinnar upp mot varandra. Jill tog tändsticksasken och drog 3 snabba drag sedan så kastade hon tändstickan mot ved högen. Allt flammade ut i ett stort orange ljus sken. Jill och Jim delade upp korvarna och började äta. Efter de hade ätit så la de sig på sina jackor för att sova. Sanden var hård och svår att sova på. 
De fortsatte sin vandring efter de hade vaknat upp och ätit sin frukost.
- Jim vi ska vara framme nu, sa Jill
- Men det är ju bara en stor sten vägg, sa Jim 
- Ja jag antar väl att vi får klättra upp, sa Jill 
De tog ett rep från ryggsäcken och kastade upp den på toppen av berget. 
De hävde sig högre och högre upp. Plötsligt så tappade Jill greppet och föll. Hon suddade vid Jim men det räckte för att han också skulle falla. Jill tittade mot marken och såg sin död framför sig men plötsligt så ploppa något lilla upp. Hon gjorde sig beredd för att falla på den lila saken. Jim såg hur marken kom närmare och närmare. De blundade och väntade på att känna kroppen dunsa mot marken men det hände aldrig. Istället så kände de som om att de landade på moln. Jill öppnade ögonen och tittade framför sig. Allt i rummet var vit förutom en sak, det var en stor brun skattkista. Jim och Jill reste sig upp och gick till skattkistan.
De öppnade den och där låg ett hav med pengar. De hade hittat den, de hade hittat skatten.

Av: Grenen
Nya elementar, 5 G
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka