Av: PirathästenIda
Nya Elementar, 5G
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- hitta den! Vi kan inte låta dem hitta den innan oss! viskar Jill. 
- Okej, men vi måste göra det imorgon. Det är försent nu, viskar Jim.
Efter den korta natten vaknar Jim och Jill av solens ljusstrålar som tränger sig in i kojan. Dem reser sig upp och klär på sig. Jim drar ner kojans dragkedja och går ut. Jill följer efter och dem går mot grottan. Det är en varm sommar dag och träden vajar av den härliga vinden. Strandbaren är redan öppen och män kryllar omkring i baren. Jim och Jill försöker att skynda sig förbi, men dem hinner inte långt innan en stark alkohols doft glider in i deras näsor. Det är två män som närmar sig Jim och Jill. Båda två får små panik och går snabbare och snabbare. Dom gömmer sig bakom närmsta buske. Männen är försvunna. Jim och Jill börjar genast sin vandring igen. Fåglarna flyger i cirklar och aporna bland träden tjuter. Dem ser ingen grotta, men ett väldigt stort berg.
- Vi håller kusen mot berget, säger Jim.
- Japp, det blir bra, säger Jill.
Båda två skrattar tillsammans och berget blir bara större. Det är eftermiddag och båda två tar varsin macka dem packade ner, och mackorna slinker ner snabbt. Det börjar skymma och dem går snabbare. En stig bildar sig och dem bestämmer sig för att följa den. Stigen leder uppåt i berget. Himlen blir mörkare och mörkare. En öppning i berget visar sig och vinden åker mot deras ansikten. 
- Ska vi gå in? säger Jim. 
Jill nickar och dem går in. På väggarna sitter det facklor som lyser upp en gång. Det är fuktigt i grottan och fladdermöss hänger i grottans tak. Jim och Jill följer gången dem tror leder till skatten och det lyser starkare i gången. Spindlar kryper omkring, Jim och Jill går på tå för att inte spindlarna ska klättra upp på deras fötter. Ett ovalt rum öppnar sig och i mitten ligger det en kista. Kistans form är en rektangel och den är gjord av trä. Dem går fram och rycker upp kistans lock. Kistan är full av diamanter och guld.
- ÄNTLIGEN!! utbrister Jim!
- YES! Svarar Jill! Nu är det slut! :D 

Av: PirathästenIda
Nya Elementar, 5G
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka