Av: Den farliga Elsa
Frälsegårdsskolan i Trollhättan, 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

..fly härifrån. Jag tror att tant Elsa inte är så snäll som hon verkar vara. Tänk om hon har elaka planer och vill försöka ta kartan från oss.  Men vänta lite.....den kartan som vi har hittat på fasters vind, är det den kartan som leder till skatten och som tant Elsa försöker hitta. \\\'
- Oj, så kan det vara, svarade Jim. I så fall är vi i fara. Tänk om tant Elsa och hennes mystiske vän vill göra oss illa för att kunna ta kartan. Nu måste vi ha en bra plan.
Barnen tänkte lite och kom fram till att de måste fly med kartan och senare försöka följa kartan för att själva hitta skatten.Men det är kväll vi måste sova imorgon bitti så packar vi mat och dryck och utrustar oss så bra som möjligt okej sa Jill.Dagen efter vaknar Jim och Jill nu måste vi följa kartan sa Jim okej sa Jill på kartan står det att vi måste åka båt vi börja röra oss mot hamnen där står en man som erbjuder skjuts tack sa vi och klev på båten han fråga vart vi ska.
När de kom fram till hamnen mötte dem där en konstig man. De frågade mannen om de kan få skjuts. Manen tittade funderande på barnen. Han hade något elakt i ögonen. Sen frågade han barnen vart de ska. När barnen hörde mannens röst fick den hjärtklappning. Mannens röst lät exakt på samma sätt som mannen som tant Elsa pratade med. Det var tant Elsas mystiske vän!!!!
Jim och Jill tittade hastigt på varandra och började springa! Den mystiske mannen sprang efter de. Eftersom syskonen var snabbare, hann de springa iväg och gömma sig i en liten, gammal båt som var i hamnen. I båten luktade det gammalt. De kunde inte heller se något eftersom det var mörkt. De kröp under en soffa och tänkte avvakta där. Plötsligt blev de trötta i ögonen och somnade.nästa morgonen vaknade syskonen av ett konstigt ljud som kom från hamnen vi går och kollar vad som pågår vi började röra på oss när vi väl kom fram så stod det massa båtar.Man kunde betala för att åka med tur att jag har lite pengar

Av: Den farliga Elsa
Frälsegårdsskolan i Trollhättan, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka