Av: Den Gyllene Grinden
British Junior, 6A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

packa våra grejer och dra! Viskade Jill, hon började packa ner hennes grejer i sin ryggsäck. Jim förstod inte varför dom skulle packa men eftersom att han inte visste vad han annars skulle göra så gick han och hämtade sin ryggsäck han med och började snabbt packa ner sina grejer. Efter några minuter hade syskonparet packat ner allt som dom behövde och hade försiktigt börjat klättra ner för repstegen som hängde ner för träkojan. När dom hade tagit sig ner och smugit sig förbi Lobster Bobs strandbar och hade tagit sig några 100 meter bort från stranden. Jill stannade bakom en stor sten och öppnade sedan sin ryggsäck som hon sen tog ut kartan från. Jill la ut den på den varma sanden och ställde ner sin ryggsäck bredvid stenen. Jim som låg lite efter hade kommit ikapp sin stora syster, han såg väldigt trött ut och lite vilsen i det hela.
-Jill? Vart ska vi ens? Frågade han och satte sig bredvid hans syster i sanden. Jill lutade sig över kartan och pekade på ett ställe öster på kartan.
-Här är vi och... "Jill drog med fingret över kartan och stannade vid ett ställe i mitten" hit ska vi.
-Varför ska vi till berget? Sa Jim och kliade sig på huvudet, Jill fortsatte.
-För det är här skatten finns, vi måste hitta den innan tant Elsa och den där mannen gör det. Jill ställde sig upp och försökte navigera i vilken riktning dom skulle med hjälp av stjärnorna på den kolsvarta himlen. Men Jim satt kvar vid kartan och försökte klura ut hur gammal den här kartan var när helt plötsligt en gyllene text dök upp på kartan! Jim blev chockad och slängde sig bakåt.
-Jill! Det är en guldig text på kartan,den var inte där förut. Sa Jim och pekade på kartan.
Jill vände sig snabbt om mot Jim och tog upp kartan från den gyllenbruna sanden.
Sedan läste hon vad det stod.
-Den här skatten som min är, ska jag ge till dig som är törstig med en längta hem, gå inte genom grinden.
Efter ca. en timme var dom framme vi det stora berget, framför dom stod en gyllne grind men längre bort var en sliten dörr..

Av: Den Gyllene Grinden
British Junior, 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka